Zdravím
mám dotaz ohledně této desky, jeké jsou sní zkušenosti a jestli se vyplatí jí koupit a nebo raději nějakou jinou
dík za odpo
Printable View
Zdravím
mám dotaz ohledně této desky, jeké jsou sní zkušenosti a jestli se vyplatí jí koupit a nebo raději nějakou jinou
dík za odpo
mno v zásade videl osm fyzicky obe dosky... intel x38 má trošku rozumnejší Layout. nieje tak ovešaná chladičmi zbytočne. na druhej strane Intel dosky z týchto novších generácií majú pár chybičiek krásy - napríklad že občas im zlyhá bios, alebo až pričasté nové revízie dosky.
u gigabyte beriem množstvo chladičov ktoré tam sú ako čiastočnú výhodu pre človeka ktorý si sám netrúfne osádzať chladenie, ale môže to znamenať aj nevýhodu ak začne niektorý z chladičov zavadzať.
a taký subjektívny pohľad na pamäte...
momentálne si niesom istý... ale tuším obe dosky podporujú len DDR3 pamäte... pri ich súčastnej cene a dostupnosti by som asi skôr investoval do dosky ktorá podporuje DDR2 ale i tak by som nič slabšie ako 1066mhz nekupoval (aby ram mala rovnakú alebo vyššiu priepustnosť ako PCI-E 16 slot aj bez dual channel).
Jj, tohle je model pouze pro DDR3 pameti (vzhledem k budoucimu upgrade na jinou platformu by to nevadilo ale proc ted platit vic za DDR3 kdyz DDR2 uz vice klesnout na cene nemuzou..). Dale maji tyhle desky blizko patici CPU k okraji desky, coz muze delat problemy u kombinace nizsi skrine se zdrojem nahore a velkeho chladice v pozici na vysku. Vice ooblibene jsou s X38 modely od ASUSu.