Radeon X1950 GT neprehrava video
Po vymene GeForce 7600 GS za Radeon X1950 GT v bratovom PC prestalo fungovat korektne prehravanie videa. Lubovolny format videa v lubovolnom prehravaci zobrazi vzdy len "still picture". Zvuk prehrava korektne, ked posuniem video do lubovolnej casti zaznamu opat sa zobrazi len "still picture" z danej minutaze a video pokracuje dalej len so zvukom.
Aplikacie, hry, benchmarky pracuju korektne i vykon sa zda byt optimalny.
Pred vymenou karty bolo vsetko OK.
Kedze nemam skusenosti s Radeonmi, prosim o radu, ako problem vyriesit.
Konfiguracia PC:
Doska Abit AV8, CPU Athlon 64 3000+, pamat 1024MB XMS Pro DDR400 CORSAIR, OS Win XP 32 Bit SP1, ovladace Omega 4.8.442.
Re: Radeon X1950 GT neprehrava video
1] odinstalovane stare nVidia drivery?
2] nainstalovane posledni ATi drivery?
3] vyzkouseno ve vice prehravacich? Media Player Classic, VLC?
Citace:
Původně odeslal
jimmy
1] odinstalovane stare nvidia drivery?
2] nainstalovane posledni ati drivery?
3] vyzkouseno ve vice prehravacich? Media player classic, vlc?
1. Ano
2. Ano - catalyst 8.11 ani toho radeona nenasli, no Omega 4.8.442 s uspechom rozbehnute (okrem videa)
3. Ano
Zkusit preinstalovat kodeky pro prehravani videa... Jestli tam mas nejaky codec packy (napr. CCCP, K-lite....) nebo original DivX,prip. ffdshow atd., tak bych to zkusil odebrat a znova nainstalovat. Mozna to bylo nejak provazany s ovladaci od nVidie.
Citace:
Původně odeslal
_Tomas
Zkusit preinstalovat kodeky pro prehravani videa... Jestli tam mas nejaky codec packy (napr. CCCP, K-lite....) nebo original DivX,prip. ffdshow atd., tak bych to zkusil odebrat a znova nainstalovat. Mozna to bylo nejak provazany s ovladaci od nVidie.
Skusim mu to po telefone nejak vysvetlit, dufam, ze uspesne, je skor uzivatelsky typ...
Inak len na upresnenie: v minulosti pred tou GeForce 7600 GS tam bol Radeon 9550 a video bolo ok, ovladace vsak catalyst, kodeky videa nepreinstalovane doteraz. Takze sa pytam, aky codec pack pouzit po "vycisteni" teraz.
me se osvedcil CCCP nebo potom ten K-Lite
a kdyz jsme u toho, preinstalovat VLC, protoze pokud me pamet neklame u nej kodeky nepotrebujes...
Kdyz vlezel do CCC a das nejakou zalozku s preview okenkem, kde se trepeta vlajka ATi, je tam obraz, ci jen cerno?
Pokud cerno, je to problem, ktery jsem mel taky.
Skrze Add/Remove programs odinstalovat vse, co souvisi s ATi.
Ovladace,
CCC,
WDM Driver,
ATi Uninstall Utility,
vsechny low-level VGA utility ala ATiTool, RivaTuner, atp.
Pote, az tohle bude (nerestartuj, davej vzdy, at se ceka) si naisntaluj ATi DriverCleaner a vse, co ma v sobe "ATi" a "Radeon" nech v registrech kompletne smazat.
Az tohle vse bude, restart.
Nyni nainstaluj nejonovejsi drivery 8.12 z www.atitech.com a to vcetne CCC a WDM (pokud je potreba).
Pak nainstaluj RivaTuner 2.22 pro taktovani (je nejspolehlivejsi a nejbezpecnejsi) a projistotu i posledni update pro DirectX, ktere se daji nalezt bud tady v sekci Ovladace, nebo na stranach MS.
Restart, nastaveni, RivaTuner a cekni, zdali se uz v CCC trepeta vlajecka. Mela by.
Pote proste jen Codec Pack All-in-One 6.3 a VLC a jedem.
Should be fine then....
Stepan
Vegan: To je hotova tortura, vdakabohu za geforce, tam som s ovladacmi nemal problem nikdy. :?:
Ide o to, ze trepajucu vlajku som ani nemohol vidiet, bo ccc je v istalacii catalyst a ta mi tu kartu ani nenasla, preto omega drivers. No nic, kazdopadne si postahujem z Inetu co treba a pojdem pozriet brata, aspon bude zamienka otvorit si nejake pivko a skusit tvoj opravny algoritmus. I tak K+. ;)
Citace:
Původně odeslal
mixal
Vegan: To je hotova tortura, vdakabohu za geforce, tam som s ovladacmi nemal problem nikdy. :?:
Ide o to, ze trepajucu vlajku som ani nemohol vidiet, bo ccc je v istalacii catalyst a ta mi tu kartu ani nenasla, preto omega drivers. No nic, kazdopadne si postahujem z Inetu co treba a pojdem pozriet brata, aspon bude zamienka otvorit si nejake pivko a skusit tvoj opravny algoritmus. I tak K+. ;)
Tobe to pise error message pri instalaci Catalystu?
a - DriverCleaner
b - restart
c - Catalyst 8.12 + CCCC
d - OK