edit
Printable View
edit
edit
Imho si kup světelný stojan a k němu tuhle srandu: http://www.cullmann-foto.de/html/pro...gnesitMini.htm . Ta hlavička stojí pár korun, přitom je kvalitní a když se otočí destička, jsou na ní sáňky - jde do toho šoupnout blesk přes kabel i při bezdrátu napřímo. Nebo si pořiď stativ s nastavitelnou excentrickou tyčí a k němu tu hlavu, pokud tedy nepotřebuješ mít jak blesk, tak foťák v jednu chvíli na stativu.
Jinak zkušenost vlastní nemám, tohle na nic nepotřebuji ...
Mne ide o to že sa musím vojsť do 3000,-kč.
Svetelné stativy su do terénu(lesa) nanič pretože sa prevrátia kvoli nemožnosti nastaviť každú nohu výškovo zvlášť, takze su viacmenej postavitelne iba na rovine...
U manfrotta som nasiel aj svetelne stativy kde sa da 1 noha vyskovo nastavit,yle cena je neunosna...
P.S.: Na tu hlavu by neslo upevnit svetelny dazdnik, to by som celkom rad...
ja mam stativ k tomu drzak na blesk a destnik, plus koupim jeden stativ na svetlo...
koupim neco na aukru co nejlevnejsiho :), sice to nebude mit vysouvaci nohy, ale to kdyz tak nahradim normalnim stativem...
edit
Ak budeš fotiť v lese, tak a nemáš problém vyliezť na strom, ta dobré riešenie môže byť Gorillapod. Mám ho, a ide naň bez problémov nasadiť aj blesk a potom ho môžeš natočiť napr. na nejaký konár na strome.