Stolni mikrofon na hlasovou komunikaci
Na hlave mam porad sluchatka, jina nechci, ale potrebuju k nim samostatny stolni mikrofon na skypovani, stacil by tedy klidne ten nejlevnejsi, pokud by dobre fungoval. Moje predchozi zkusenosti s levnymi mikrofony ale nejsou zrovna nejlepsi - vetsinou do nich clovek musi mluvit dost z blizka nebo zvysovat hlas... Jsem ochotny investovat i nejakou vyssi (rozumnou) castku, ale chci mit hlavne zaruku, ze kdyz mikrofon umistim treba pul metru od sebe a budu mluvit normalnim hlasem, druha strana me dobre uslysi... Muzete doporucit neco, co takhle opravdu funguje?
(btw kameru nechci.)
Re: Stolni mikrofon na hlasovou komunikaci
mám dva kamarády co používaj stolní micro, který maj kdesi u monitoru a jsou to ty typy co stojej cca 70kč v krámě. Čili to nejlevnější.
Já je slyším dobře, a když jsem u nich na návštěvě, a náhodou se opět bavím s lidma přes ten jeho micro, nikdo by mi neříkal že mě neslyší....
ALE na druhou stranu musím dodat, že tyhle microfony když v klidu sbíraj hlas z 1metru tak s ledovým klidem sbíraj i hlasy zvuky z okolí (zapnutá televize, jiní lidé kolem, atd...)
Tzn toho jednoho mého kamaráda slyším OK, hlavně proto, že je zavřenej v pokoji kde není TV a ani nikdo další.
Ovšem ten druhý to je za trest - hlasy od jeho přítelky, ze spuštěné TV a pak vlastně nevíš kdo na tebe mluví.
Naštěstí oni používají při komunikaci pro mluvení tlačítko na klávesnici.
Kdyby se to mělo spouštět hlasovou aktivací byl by to bordel...
Což já se sluchátky (kde je i micro) na tlačítko míti nemusím...
Závěrem
- stolní micro OK, ale pokud máš kolem sebe klid :)
ADD:
http://www.ixbt.com/multimedia/intel/d845pebt2/mic.jpg
Ještě přikládám fotku STEREO microfonu, který jsem dostal s ASUS deskou - sice jej používám minimálně, ale je dobrý v tom že nahrává jen to co slyší z obou zdrojů
pokud mu přijde ruch jen z jedné strany, měl by to ignorovat - teda aspoň takto to bylo popsáno v manuálu.. :)
Ja posledni dobou pouzivam sluchatka s mikrofonem i jako stolni mikrofon :) Mam je polozene pod monitorem a zapojeny je pouze mikrofon. A nikdo si nestezoval na to, ze by me neslysel.
Mám kolem sebe klid, ale přesto jsem s těmi stolními mikrofony měl špatné zkušenosti. Rád bych slyšel konkrétně, co koupit...
Ja mam tento: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400850UT0000BB
Za ty prachy dobre! :cool:
Podle me ale dost zalezi take na zvukovce. Kdyz jsem mel SoundBlaster, tak byl zvuk hlasity a mikrofon citlivy. S integrovanou zvuckou je to o dost horsi.
Faktem ale je, ze mikrofon sbira vsechny zvuky. Protistrana pak slysi i moje tukani do klavesnice.
Gembirdu bych se vyhnul, nejsme tak bohatí abychom si mohli kupovat levné věci...
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
Gembirdu bych se vyhnul, nejsme tak bohatí abychom si mohli kupovat levné věci...
U všech mikrofonů co se prodávají je to jenom o náhodě, tady značka nehraje roli a všechno je to od jebu k jebu a tak dále :D Já minulej tejden kupoval tohle a je to takový jak jsem čekal. Člověk to stejně musí mít přímo před hubou jinak to nebere nic.
Ja mam dobrou zkusenost s mikrofony prave ve webkamerach, mam Logitech QuickCam Pro 4000 a s mikrofonem za 50kc se to fakt neda srovnat, ale kdyz nechces webku tak poradim treba Logitech USB Desktop Microphone.
Ja mam tento a jsem spokojeny. I deginove pekny. a dela se i cerny http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400850UT0007X9
diky vsem
ty logitechy vypadaji nadejne (hlavne ten s jackem, usb nechci) - opravdu na ne muzete normalne mluvit treba z pul metru a je vas slyset?
Z pul metru s tou usb webkou uplne krasne. Pokud je v okoli celkem ticho, tak jde s vysokou citlivosti celkem normalne slyset hlas treba i z vedlejsi mistnosti. Genius za 50kc jsem si daval pomalu do pusy, kricel jsem a nic platne to nebylo.. mozna na to mela taky vliv zvukovka (integrovany realtek), nevim.
Citace:
Původně odeslal
silenec
Genius za 50kc jsem si daval pomalu do pusy, kricel jsem a nic platne to nebylo.. mozna na to mela taky vliv zvukovka (integrovany realtek), nevim.
Rekl bych, ze to melo vliv. Mikrofon za 35kc jsem mel ve spojeni se SB XFi od sebe pul metru a jeste to chytalo ruchy z okoli. S kodekem na desce je to jak pises. I kdyz treba takovy ADI kodek je na tom celkem dobre.