-
Koss Porta pro nebo Sennheiser PX100 nebo ???
Zadravím,
chtěl bych nové sluchátka k Nokii N95 8GB. Hudbu poslouchám na Sennheiser MX560 peckách a musím říct, že zvuk je super čistý ale poněkud schází basová složka. Nemám s těmito sluchátkáma (viz.nadpis) velké zkušenosti akorát vím, že ty porty mají silnější basový projev tak zatím jsem pro ně. Když tak něco navrhněte, cena do 1500Kč.
Ty Senny mají 32 Ohm výstup, ty Kossy 60Ohm tak nevím jak se to projeví...
-
Re: Koss Porta pro nebo Sennheiser PX100 nebo ???
mel, mam oboje, bassy maji lepsi Porty, ale jak vsichni rikaji, ze senny malo basuji, tak mi to nejak neprislo. Senny mi prijdou ze lepe oddeluji jednotlive nastroje. U porta pro nemuzu docilit ostreho kovoveho rezaveho zvuku kytar :D. Nemenil bych senny, kdyby porta pro nebyly o tolik levnejsi ;)
-
Bral bych v úvahu i to jak se k sluchátkům chováš, já totiž chodím do servisu víc jak 4x do roka, jednou si přiskřípnu kabel zipem od bundy, jindy se ten kabel o něco zahákne a třeba se utrhne z repráčku, pak si s kabelem občas hraje kočka apod. a za 50kč mi na počkáni ty sluchátka opraví, popř. vymění.
-
Pro Kossy rozhodně mluví super záruka, ale jsou fakt strašně nepřirozeně přebasované, a to jsem zkoušel jako zdroj kvalitní nahrávky na kvalitních sestavách i růžných přehrávačích. Sennheissery zase hrajou určitě lépe. Osobně bych šel do Sennů, ke sluchátkům se chovám adekvátně jejich odolnosti.
-
Prebasovanost Kossu zase ale muze stahnout equalizerem. Ja bych byl taktez pro Koss.
-
pravdepodobne jsem zaujaty, navic posloucham dost basovou muziku (dnb, jungle a pod), ale pripada mi, ze do sennu nejak soudruzi zapomneli namontovat basy...kdyz mi je kamarad pustil na iriveru, tak jsem myslel, ze mam na hlave takovy ty nejhorsi vietnamsky sluchatka za 40Kc, pridani basu nepomohlo, protoze ty sluchatka IMHO nic pod 100Hz jednoduse nezahraji. Zvuk kossu mi naopak pripada jako velice dobry, ale na velka studiova sluchatka to samozrejme nema.
-
Hlasuju pro Kossy, za tu cenu okolo 900- 1000Kč skvělé sluchátka. Vychutnám si na nich i prostor, hrajou dobře. To, že jsou jakási Legenda bude mít něco do sebe :)
-
hlavně si kup sluchátka se zárukou od eurostaru, ať tě pak jejich servis/výměna stojí 50kč a ne 300 (:
dá se to sice pořešit i jinak.. ale to je zbytečně komplikovaný
-
Citace:
Původně odeslal
SoMeoNe
dá se to sice pořešit i jinak.. ale to je zbytečně komplikovaný
OT
Ani nejak moc ne bych rekl... mam takto resene Porty i Plugy a neni to zas takova komplikace.
/OT
-
Z vlastní zkušenosti můžu říct, že ač jsou porty dobrý sluchátka, tak mají jednu zásadní nevýhodu. Je dost velká možnost, že ti při hlasitějším poslechu v hromadné dopravě dá někdo do řepy, protože porty hrajou spíš ven než dovnitř a poměrně dost to ruší :D
-
Citace:
Původně odeslal
Kořka
Z vlastní zkušenosti můžu říct, že ač jsou porty dobrý sluchátka, tak mají jednu zásadní nevýhodu. Je dost velká možnost, že ti při hlasitějším poslechu v hromadné dopravě dá někdo do řepy, protože porty hrajou spíš ven než dovnitř a poměrně dost to ruší :D
Svata pravda! :-D Osobni zkusenost... Do repy jsem nedostal, ale pan duchodec mel poznamky k hlasitosti.
-
Citace:
Původně odeslal
Heady
Svata pravda! :-D Osobni zkusenost... Do repy jsem nedostal, ale pan duchodec mel poznamky k hlasitosti.
Já jsem taky nedostal, ale ta možnost tu je. Hlavně mi to přijde samotnýmu trapný, když přijde někdo do tramvaje, na celej vagon hustohustě vyhrává nějákej strašnej metal a dotyčnej se ještě u toho drsně tváří, jak to dává důchodcům sežrat :D Proto myslím lepší volba jsou nějáký "špunty". Já osobně jsem z tohohle důvodu koupil Shure E2c a zjistil jsem, že i špunty můžou mít basů víc než dost ;)
-
Citace:
Původně odeslal
SoMeoNe
hlavně si kup sluchátka se zárukou od eurostaru, ať tě pak jejich servis/výměna stojí 50kč a ne 300 (:
Já měl za to, že ten 50tikorunový servis/výměna je při registraci (nebo koupi?) na netu BEZ ohledu, kdo ti je prodá.
Citace:
Původně odeslal
Heady
Ber to z té lepší stránky, když ON slyší tvoji muziku, pak TY neslyšíš jeho :-D
Jinak se taky přimlouvám za Porty, mám je několik let a poměr cena/výkon je luxusní. Navíc teď za ty prachy... (já je kupoval ještě za Kč 2.500,-).
-
Citace:
Původně odeslal
meteor
Já měl za to, že ten 50tikorunový servis/výměna je při registraci (nebo koupi?) na netu BEZ ohledu, kdo ti je prodá.
Jop, ale musi byt opatreny tou oranzovou nalepkou DOZIVOTNI ZARUKA. To je oficialni dovoz do ceska, zadna "sedivka" :-)
-
Citace:
Původně odeslal
Heady
OT
Ani nejak moc ne bych rekl... mam takto resene Porty i Plugy a neni to zas takova komplikace.
/OT
vyjde tě to ale na zbytečných asi 180kč za nejlevnější sluchátka
edit, a těch 180kč ani není komplikace.. spíš narážim na to, že je zbytečný kupovat šedivku (leda je tam značný rozdíl) jelikož to ve většina připadech vyjde dráž
-
Citace:
Původně odeslal
SoMeoNe
vyjde tě to ale na zbytečných asi 180kč za nejlevnější sluchátka
edit, a těch 180kč ani není komplikace.. spíš narážim na to, že je zbytečný kupovat šedivku (leda je tam značný rozdíl) jelikož to ve většina připadech vyjde dráž
No prave ze ne, staci mit znameho v nejakem elektru :-) Mraky lidi, co si koupi sluchatka za 180, o nejake dozivotni zaruce ani nevi...
Kdysi jsem neco malo mel (http://4um.overclocking.cz/showpost....7&postcount=63)
Ted bych taky mozna dokazal neco sehnat...
-
Citace:
Původně odeslal
Heady
Jo to bylo fajn, ještě jednou děkuju :D;)
-
Citace:
Původně odeslal
Kořka
Pisni mi v sobotu rano ;-) napisu spojce v obchode...
-
Jo díky všem za rady, nakonec jsem si stejně koupil PX100 :). V Alfě mi je dali poslechnout a mají fakt super zvuk navíc taky velice slušně basujou (toho jsem se nejvíc obával, že budou chybět basy). Už je mám několik dní a jsem s nima velmi spokojený. Ty Kossy mají sice doživotní záruku, ale já jsem chtěl co nejlepší zvuk. (ty Senny mají i papírově lepší parametry).
-
Tak to musi byt uplne jine PX100 nez jake ma kamarad, on tam zadne basy a predevsim sub-basy vazne nema ;)
-
No já nevím, co jsem zatím poslouchal, nějaký Roxette, Dire Straits, Dan Landa, Alphaville, J.M.Jarre (Teo & Tea), všecko MP3 v 192 - 320 Kb většinou 320 tak basují solidně.
Ještě mě napadá:
http://reviews.ebay.com/How-to-spot-...:-1:LISTINGS:5
Tady jsou nějaké testy:
http://avmania.zive.cz/Testy/Velky-s...8/default.aspx
-
Citace:
Původně odeslal
Kořka
Mam pro Tebe ten kod. Je fajn, ze jsi se pripomel! :-)
-
Citace:
Původně odeslal
Heady
Mam pro Tebe ten kod. Je fajn, ze jsi se pripomel! :-)
Ahoj,
nemas moznost jeste nejakeho kodu?
Predem Diky
-
Citace:
Původně odeslal
romail
Ahoj,
nemas moznost jeste nejakeho kodu?
Predem Diky
OT:
Nevykladej si to spatne, ale pro "novacky" na foru spis ne...
/OT
-
Citace:
Původně odeslal
Heady
OT:
Nevykladej si to spatne, ale pro "novacky" na foru spis ne...
/OT
Nevykládám, OK.