Free prográmek na stříhání a upravu Mpeg/avi
Zdravím,byl by někdo od té dobroty a doporučil by mi nějaký jednoduchý prográmek na střihání a upravu Mpeg,divX a avi,výborné by bylo kdyby navíc uměl zaznamenávat obrazovku.Potřebuji to hlavně k záznamu online her,následnému sestříhání a dejme tomu stvoření nějakého kratšího klipu.
Také bych potřeboval aby při záznamu nebyl soft moc náročný na CPU,mé dosavadní pokusy ztroskotaly na plynulosti.
Předem díky
Re: Free prográmek na stříhání a upravu Mpeg/avi
Pokud jde o ten zaznam, moc na vyber nemas, pouzitelny je snad jedine ten FRAPS. Teda jestli nemyslis online solitaire.
Na strihani je toho spoustu, pokud to ma umet nejaky velky kouzla, tak jde cena do desitek tisic :)
Z jednoduchych a zdarma VirtualDub nebo treba ten co je ve windows ani uz nevim jak se to jmenuje.
Na WoW jsem pouzival Fraps a s PC v podpisu [Core2Quad Q6600@3GHz, 4GB RAM, Nvidia 8800GT 512MB] jsem nahraval bez problemu na high kvalitu a to jeste navic "v okne", coz je narocnejsi pro ten hardware.
Myslim si, ze mas sestavu dost dobrou na to, aby to zvladlo taktez v pohode, ale samozrejme je take otazka asi jakou hru chces nahravat. Osobne si myslim, ze jestli chces nahravat treba v Age of Conan, tak to by ti nedaval hardware stejne jako me :]
Jinak bych ti doporucil Fraps koupit primo na strankach vyrobce [je tam cena asi 37dolaru]. Na obycejne vytvoreni klipu jiz zmineny Virtualdub a nebo Windows Movie Maker.
Když to hw neutáhne, tak se dá udělat taková nouzovka - klonuješ obraz na tvout a nahráváš to tvkartou nějakýho jinýho pc.
Ono by to teoreticky melo jit mam dojem i pres FW[mozna USB] kameru ne? Ale asi spis ten FW, protoze tam je pritom nahravani dost vysokej tok dat. Ale jeste je tu moznost ve Frapsu nahravat na tu horsi kvalitu, to pak utahne urcite.
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
Když to hw neutáhne, tak se dá udělat taková nouzovka - klonuješ obraz na tvout a nahráváš to tvkartou nějakýho jinýho pc.
Jo,o tom jsem jako o nejkrajnějším řešení přemýšlel,potřebuju nahrát CoD4 a 5 nějaké multiP scénky,pár hedek a takové ty zábavné věci při kterých vás spoluhráči častují nadávkami tipu cheater,aimboter a podobně,tak bych si rád setříhal pár momentek na kterých je vidět že je to férovka,žádný superschopnosti nečekám stačí aby to umělo stříhat a dejme tomu základní korekce obrazu,jas,kontrast atd.
Pridam se s podobnym dotazem sem - potrebuju zpracovat video nahrane z dvb tuneru. Chci s tim 2-3 zakladni veci - 1/ vystrihat reklamy, 2/ dat do filmu jinou zvukou stopu (nova v HD mi jede jen bez zvuku, takze ho pripadne ziskam z ne HD vysilani), 3/pripadne udelat z toho dvd.
Z tuneru leze .mpg, takze virtual dub zrejme nebude to prave. Existuje neco, co je free a umi vyse uvedene? Popr. par dolaru jsem ochoten za to utratit. Nechci platit ani krast kanon na vrabce (nejaky pinnacle a pod.)
Platforma win nebo linux.
Windows movie maker jsem zkusil. Kdyz jsem mu predhodil cca 2GB video, tak to neustal. Nekolik hodin v kuse oteviral, pak se zhroutil.
takto nahrané mpg z DVBT tuneru stříhám ve Videostudiu nebo v Power Directoru. Jenže obojí není free - já to dostal k tomu tuneru a druhý prog. ke kameře...
Každopádně obojí (tím že to jsou starší verze programů) má své mouchy.
Na odstrizeni reklam se mi jako vyhovujici jevi ProjectX, je to free, v jave, takze bezi leckde. Ma to taky svy mouchy, ale pokud clovek nepotrebuje delat profi strih .... tak nepotrebuje zrovna Vegas od Sony.
Jop, samo ten strih to dela bez rekomprese, narozdil od Vegas.
Rychly strih s/bez rekomprimace umi Avidemux (free)