-
PC sestava cca 22 000,-
Čessst....
Chtěl bych se zeptat na připomínky a návrhy na vylepšení sestavy. Měla by sloužit především na hry, ale i aplikační výkon nesmí příliš zaostávat. Co se týče OC plánuji taktovat (pokud zdroj dovolí) procesor na 3.6-3.8 GHz a grafiku podle možností(vše pouze "na vzduch"). Bohužel vybraná skříň je na alfacompu dočasně nedostupná, proto by mne zajímaly alternativy v podobné cenové relaci.
http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...9C01GRU01K8E01
THX...
-
Re: PC sestava cca 22 000,-
Pěkná sestavička, sice se až tolik neorientuju jako jiní ale ...
- uniká mi smysl nákupu e8500 zvlášť když budeš taktovat, e8400 je to samý v bleděmodrém až na nižší násobič 9 místo 9,5, navíc za tyhle prachy už máš quadcore (pokud ti jde o aplikační výkon)
- co takhle vzít rovnou Scythe SCNJ-2000 Ninja 2 (k tomu je nutný ale ještě dokoupit backplate)
- case dle libosti ale ten Thermaltake není zrovna nic extra, mě se líbí spíše CoolerMastry s umístěním zdroje dole - lepší airflow, ale to je na tobě zda chceš skříň perforovanou či nikoliv, jaký umístění zdroje i jaký uložení HDD preferuješ
EDIT: jo ten AC se navíc nerozjede na 5V, pro mě osobně nepříjemné překvapení
-
Ten vetrak od Arctic cooling je neskutecnej hnus, to uz bych tam snad nechal radsi box chladic. Taky se primlouvam za toho Ninju.
Jinak behem par dni by se mely zacit prodavat gtx260 na 55nm a vzhledem k OC potencialu myslim, ze jasna volba.
-
Myslel jsem ze E8500 bude líp taktovatelný než E8400 a také sem četl, že jsou ošetřeny špatně určované teploty, ale o tom sám nic nevím. Cenový rozdíl se mi zdál přijatelný. Když tedy Cooler Master skříň, tak jaký typ přesně? Ta 4870 Toxic by také měla mít solidní OC potenciál a v testech porážela i gt260 TOP tak nevím. Navíc netuším jak moc budu moci taktovat s ohledem na zdroj. Pro gtx260 jasně hovoří spotřeba, ale pro radeon zase pravděpodobně cena.
-
Paměti možná 1066Mhz,když chceš taktit,takový cenový rozdíl tam zas není.
EDIT: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=60170
Tyhle jsem cpal do kompu kámošovi a 1,1GHz při 2,2V není problém+mají masivní chladiče a příliš nehřejí.
-
K radám připojujte i linky na navrhované komponenty prosím, ať zbytečně nedochází k nedorozumění:)
-
Ty gtx 260 55nm asi budou delat vsichni vyrobci. Na czechcomputeru je 55nm Evga za 6800 Kc.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=61966
Takze stoji vlastne prakticky stejne, jako ten tvuj Toxic. Jeste je to od Evga, ktera je v CR drazsi, nez karty od ostatnich vyrobcu.
-
Citace:
Původně odeslal
Gestler
Na alfacompu jsem měl vyhlédnuté tyto:
http://www.alfacomp.cz/php/product.p...K5082000000I7P
Jen mi není jasné čím se liší...:???:
-
Asi jen vzhledem,použitým chladičem,tyhle ale neznám...cena vypadá dobře,s patrioty mám celkem dobré zkušenosti,nebál bych se jich.
-
Tak tady zatím sestava po drobných úpravách. Ještě není dořešen case a s grafickou kartou váhám. Na kolik odhadujete, že pude procesor na téhle sestavě nataktovat(průměrný kus)? Nechci nic hardcore, jen alespoň z části využít potenciálu tohoto cpu v OC. Uvažoval jsem nad koupí Q6600, ale kvůli nižšímu výkonu v hrách a nedostatku aplikací využívající čtyři jádra byl zamítnut.
http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...Y801I7P01G6K01
-
patrioty ti doporučuju taky mám vipery ale jen 800mhz jsou super na oc ;)
-
jo a ještě bych ti doporučil silnější zdroj aspon 600w samotna gk má :
"Minimální požadavek na zdroj je 500W."
Doporučuji
http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008O0V41NMH0L
-
Nejsem si jistej zda k tomu Ninjovi nebudeš potřebovat dokoupit ještě backplate,
Primecooler PC-RTBP77501 soc. 775 Backplate. Raději se tedy ujisti zda je či není (to si myslím) součástí balení.
A ten venťák Arctic-Cooling AF12025L taktéž není žádná výhra. Mám doma 2 kousky a na 5V se neroztočí. Bohužel i když mi prošel rukama jeden Airen RedWings 120 tak už si nevzpomínám zda šel nebo nešel na 5V. Ale nevypadal špatně. Osobně bych bral Noctua NF-P12-1300, ale jestli ti nezáleží až tolik na hlučnosti tak je to zbytečně drahý špás.
Co se týče problému s odečítáním teplot na E8400 vím že nějaké byly, raději si tedy ověř jaká je situace nyní.
Case je asi nejvíce individuální záležitost. ;)
Pokud bys nestavěl tichý PC a spokojil se s perforovanou bednou tak z těch nejlevnějších nejsou špatný
-Cooler Master Elite 333 - klasické uchycení HDD v 3,5" šachtě, zdroj nahoře, 120mm odsávací ventilátor, bohužel "papírové" bočnice.
-Sharkoon Rebel 9 Economy Edition černá taky zajímavá skříňka, je ale dost úzká, 5,25" šachta po celé výšce, zdroj nahoře, 120mm outtake (dodává se bez) - jinak překvapivě vcelku tuhé bočnice a díky pevné konstrukci 5,25" pozic také vcelku tuhá celá skříň (na to že je to tuším celé z 0,6mm)
-Cooler Master Centurion 590 - celkem dobře pořešená bedna, 5,25" šachty přes celou výšku, zdroj dole, 3xouttake 120mm (v dodávce 1x120 inttake a 1x120 outtake)
-Cooler Master Dominator CM 690 KKN1 - vcelku inteligentně pořešená elegantní bedna, zdroj dole, 3x outtake 120mm (jestli dobře vidím), HDD přístupné z boku
Z tichých skříní nevím, možná Antec Solo (ale kde ji seženeš nevím)? Prostě si vyber dle osobních preferencí a vkusu, jestli nemáš žádné konkrétní požadavky tak je to snad skoro jedno, mě se líbí i tento mazlík Antec Performance One P-182 - až na ty dvířka které jsou přesně na opačnou stranu než bych potřeboval. :(
-
ja mám scytcheho a v balení je back pro AM2,775,478
-
Citace:
Původně odeslal
Emer619
Trochu mě děsí ta cena!? Čí to že je tak levný? Ale pokud s ním máš dobré zkušenosti tak proč ne...
K té skříni. Chci se vejít do 1500,-. Žádné speciální požadavky nemám.
-
Ušetřil bych na CPU (třeba "jetý" s ověřeným OC) + GPU a přidal na RAMky a bednu. Ten vysoký chladič na 2x 2GB Patriot 1066MHz je docela výkonný (oboje Patrioty co jsem měl - DDR1 i DDR2 - celkem pekly), akorát pozor, aby se vlezl pod chladič CPU. No a bedna... je to krom jiného i věc vkusu, ale zvolil bych něco ze sortimentu CoolerMasteru (v cenové kategorii plus minus 2.000,-). A 6xx W zdroj by tomuhle kompletu taky slušel ;-)
Mimochodem, jaké k tomu budeš mít zobrazovadlo?
-
Citace:
Původně odeslal
Emer619
ja mám scytcheho a v balení je back pro AM2,775,478
já ho sice nemám ale z diskuzí zde jsem nabyl dojmu že v poslední revizi už ho scythe nedodává, takže raději zkontrolovat, nic nenasere víc než když se člověk rozhodne o víkendu složit PC, všecky krámy zavřený a zrovna taková blbůstka chybí
-
Citace:
Původně odeslal
meteor
Ušetřil bych na CPU (třeba "jetý" s ověřeným OC) + GPU a přidal na RAMky a bednu. Ten vysoký chladič na 2x 2GB Patriot 1066MHz je docela výkonný (oboje Patrioty co jsem měl - DDR1 i DDR2 - celkem pekly), akorát pozor, aby se vlezl pod chladič CPU. No a bedna... je to krom jiného i věc vkusu, ale zvolil bych něco ze sortimentu CoolerMasteru (v cenové kategorii plus minus 2.000,-). A 6xx W zdroj by tomuhle kompletu taky slušel ;-)
Mimochodem, jaké k tomu budeš mít zobrazovadlo?
CPU za 3 900,- je podle mě slušná cena. Zdroj 600W+ v nově navržené sestavě výše již byl.
Monitor je vykopávka (19" LCD Fujitsu Siemens ScaleoView L19W-4, max rozlišení tedy 1440x900 :-X ). Časem snad dojde i na něj.
-
-
Citace:
Původně odeslal
Emer619
Také jsem se na to díval. Jen doufám, že je to stále aktuální.
-
Citace:
Původně odeslal
Emer619
Zadnej backplate v nove revizi neni. To co myslis asi ty jsou jen ruzne spony (uchyty) pro ruzne sockety. Backplate, ktery mysli UFo, se dava na druhou stranu desky, aby se neprohybala. Imho ale neni tak treba.
-
jj :( sem si to splet sry..
Anduril: jj ale nemusíš to tak vysvětlovat stačilo napsat "On potřebuje Backplate!" ;)
-
Citace:
Původně odeslal
jnr
CPU za 3 900,- je podle mě slušná cena. Zdroj 600W+ v nově navržené sestavě výše již byl.
Monitor je vykopávka (19" LCD Fujitsu Siemens ScaleoView L19W-4, max rozlišení tedy 1440x900 :-X ). Časem snad dojde i na něj.
No tak třeba E5200 se dá pořídit o hodně levněji, má vyšší násobič (12,5?) a je docela OC friendly. Nehledě na to, že když koupíš "jeté" E8400, tak nějaký ten skorolitřík můžeš ušetřit.
Jestli máš monitor co máš, tak bych třeba popřemýšlel o slabší grafárně, kor jestli neplánuješ vbrzku koupit monitor...
A tu skříňku si taky rozmysli, hlavně z hlediska cirkulace vzduchu (což už tu bylo taky naťuknuto) a zvuků, které bude případně propouštět ven ;-)
-
2 Emer619: Vpohodě tak nám to Anduril aspoň osvětlil, upřímně řečeno nemám osobní zkušenost s ničím novějším než socketA a 478, takže jsem docela dumal co to tam je na obrázku za spony.
Možná že nakonec ten Backplate až tolik nepotřebuje a spousta lidí ho zřejmě nepoužívá, jen já to beru jako naprostou samozřejmost, aneb cokoliv co snižuje riziko případného poškození při manipulaci s PC je žádoucí - z mý strany možná až přehnaná hysterie z rozměrů a hmotnosti novějších chladičů.
OT: To víš staršího člověka který byl vždy zvyklý na menší hliníkový kostky přicvaklý festovně sponou, jen tak nepřesvědčíš že ten "obrovskej" Freezer kterýho byl nucen přicvaknou těmi hloupými plastovými pidinožičkami na s478 po čase neupadne. ;)
-