Potrebuju sehnat RW 10x-24x, abych doma na stare vypalce moh palit 10x (coy je jeji maximum ) a na koleji 24x, Ja sem v obchodech videl jen 16x-24x, ale k tomu Liteono 52x sem takovy RW dostal, takze existuje. Popripade jde na to 16x-24x palit 10x?
Printable View
Potrebuju sehnat RW 10x-24x, abych doma na stare vypalce moh palit 10x (coy je jeji maximum ) a na koleji 24x, Ja sem v obchodech videl jen 16x-24x, ale k tomu Liteono 52x sem takovy RW dostal, takze existuje. Popripade jde na to 16x-24x palit 10x?
Jestli takovy vubec jsou. V nejakym threadu kousek zpet se to tu probiralo - kompatibilita high spedd RWcek s pomalejsimi RW mechanikami... Zkus si to najit a procist. Jinak 24x CD-RW (Verbatim 700MB) maji treba v CzechComputeru.
To sem cetl. A jsou takovy protoze sem jedno takovy dostal k me Lite-ON 52x24x52x. a je to bez problemu jak 24x tak 10x sem na to uz asi petkrat palil a vsecko vpoho.
taky jsem se po nejakych dival ale jedine co jsem nasel byly verbatimy 12x-24x nekde v nemecku o kterych ovsem na www.verbatim.com neni ani zminka ???
obecně na 24x medium 10x nic nevypálíš, ale je to podobné jako u highspeed vs. normal cd-rw, tzn. existují vyjímky, který na to vypálej ok, ale rozhodně to není pravidlem. takže buď rád, že ti ta domácí liteonka na to pálí... :wink:
jinak pokud vím, tak na cd-rw 12x neexistuje v podstatě žádná specifikace, stejně jako na rychlost 8x a 20x. oficiálně lze na cd-rw pálit jen 2x, 4x, 10x, 16x a 24x... :roll:
akorat se mi nejak nezda si ze by si liteon dovolil takovou prasarnu jakoze vezmou US erwo, zjisti ze zvladne bezpecne i 10xrw tak ho tam hodi jako 10-24x certifikovane ???Citace:
Původně odeslal Kukla Kuklovič
taky se divim, navíc jsem ještě nikde neviděl cd-rw 10x-24x... ??? ...po tom by se lidi utloukli ;DCitace:
Původně odeslal jedik
Takze pokud dobre rozumim, rikate ze mam byt rad ze mam aspon to jedno. Njn tak ja si koupim naky normalni 10x, co se da delat.
Nevim ale V HK se prodavaji normalne treba u www.ab-com.cz asi za 55,- par sem si jich koupil a je to celkem frkot. Na zadny problem sem nenarazil.
ma jejich webu maj napsaný jen Traxdata 10x za nějakejch 35kč... ???Citace:
Původně odeslal Snaker
http://www.ab-com.cz/inshop/scripts/...29&Rnd=6318199
hned druhy radek ;))
No jo no, 16x-24 to jo , ale ja chtel 10x-24x!
tad jsem na to zkousel vypalit 10x a uplne v pohode. Cetl sem na na 40x Teac.
V neru byly volby rychlosti 10x 16x 24x
Jo? tak to by byla parada, ale chtelo by to posichrovat, takze, palil na to jeste nekdo 10x?
ono to cd co sem k tomu dostal (je na tom lite-on pro ne bestak dalala verbatim)
Nebooj fakt to slo v pohode. Prave sem si vsimnul, ze ses taky z Breclavi ;)))Citace:
Původně odeslal Jusuf
2snaker: a nebude to spis tim ze mas US mechaniku? ;) to ze na nej zapise US mechanika rychlosti mensi nez certifikovanou NEZARUCUJE ze na to neco napalis HS mechanikou...
2jusuf: hele a co je na tom tvojem 10-24x napsano? US nebo HS?
Asi na tom neco bude je tam USCitace:
Původně odeslal jedik
US "ultra speed"