Re: je to správně ? první oc
HT je moc vysoko, obvzáště kdyý HT neovlivňuje výkon tak bych ho netahal. Rozhodně ho netahej nad 1000mhz. Nezvládá to pak chipset, ne CPU. pokud HT nejde pod 500mhz, nemá na výkon vliv.
pak se nám pochlub co máš dál za komponenty: deska ddr;)
ok HT jsem snižil na 750mhz což je už ok ?
jinak nevím jestly jse stím dá chlubit ;)
Deska: ASUS M2N-E
Ram: 4gb(2x2) Patriot Viper
GPU: Asus 3850 512MB
2x 250gbWD Sata,1x 80gb Ata
Chladič je Scythe Ninja
tak jsem to ještě trochu vytáhl
http://i70.servimg.com/u/f70/12/10/17/20/bez_na13.jpg
neví někdo kolik je bezpečné výtáhnou napěti u tohoto modelu aspon 1.45V ?
a nastal menší problém nasobič nevytáhnu přes 10.5x :( skusím resetnou cmos
Násobič je nahoru zamčený. Do 1,5v bych považoval za safe, ale napřed vždy zkus menší násobič a zvednout FSB, ať jseš si jistej zdali tě brzdí CPU, nebo něco jiného.
Citace:
Původně odeslal
DOC_ZENITH
HT je moc vysoko, obvzáště kdyý HT neovlivňuje výkon tak bych ho netahal. Rozhodně ho netahej nad 1000mhz. Nezvládá to pak chipset, ne CPU. pokud HT nejde pod 500mhz, nemá na výkon vliv.
Jake problemy muze zpusobovat vysoko HT?
Ja mam aktualne HT na 1375 a jedineho problemu jsem si vsiml, kdyz prez RM Clock pc meni nasobic(performance on demand), tak nekdy vytuhne PC. Na toto se planuji jeste podivat, docasne ted RM Clock nepouzivam na snizovani nasobice jenom mam snizene lehce napajeni a nastaveny fixni nasobic 8. Ale jinak za posledni dny co jsem to takto zkusil nastavit se zda byt vsechno OK a vykon integrovane grafiky v 780G sel nahoru o 20-30%.
http://img168.imageshack.us/img168/4264/athlonx2la6.png
Citace:
Původně odeslal
JiM
Jake problemy muze zpusobovat vysoko HT?
Nestabilitu, těžko se pak hledá jestli to padá kvůli cpu nebo HT. Pokud ti to jede 1300+, tak máš štěstí, většina desek co sem potkal padala už při 1100+.