Vista - jak se dostat do adresare USERS pokud disk pripojim pres USB
Ahoj.
Odchazi mi systemovy disk na NTB. Do Vist se uz nedostanu. Potrebuju vsak dostat z nej data.
Pripojil jsem ho externe pres USB ke druhemu PC. Do adresare USERS me to ale nepusti. Prave tam ma veskera data.
Prosim o pomoc jak se tam dostanu.
Diky predem
Namornik
Re: Vista - jak se dostat do adresare USERS pokud disk pripojim pres USB
1) Iba pokus - vypnut zjednodusene "zdielanie" suborov, potom kliknut pravym na danu zlozku a pokusit sa pridat uzivatela z pocitaca, na ktorom je disk nainstalovany a jemu prava na citanie.
2) Asi bootnut nejake liveCD Linuxu, namontovat disk z terajsieho PC, namontovat poskodeny disk a pokusit sa to prekopirovat.
3) Stiahnut/napalit nejake linux recovery CD a skusit reset hesiel, ale predtym doporucujem pokusit sa spravit zalohu celej particie na iny disk.
nejakym clone softem udelam kopii disku 1:1 a novy disk hodit do notesu a vse zazalohovat z nej.
Citace:
Původně odeslal
Namornik
Ahoj.
Odchazi mi systemovy disk na NTB. Do Vist se uz nedostanu. Potrebuju vsak dostat z nej data.
Pripojil jsem ho externe pres USB ke druhemu PC. Do adresare USERS me to ale nepusti. Prave tam ma veskera data.
Prosim o pomoc jak se tam dostanu.
Diky predem
Namornik
Prepsat prava? Ja dkyz jsem testoval beta Vist par let zpet, tak jsem se jich pak nemohl zabavit a pomohlo v XP prepsani prav na soubory a pak jsem je smazal.
Nejjednodušší asi bude fakt LiveCD linuxu (pokud nechceš instalovat) a data přetáhnout skrze něj. Takto jsem to provedl kdysi já a přijde mi to jako jedna z těch jednodušších variant.. každopádně ale předem zálohovat celou partition, jak se tu již taky píše.
Dvoják uzamčen.
Jinak HollyG radí dobře, přesně toto pomůže (mimochodem bez tohoto kroku člověk ani pořádně nepročistí gigabyty bordelu, které si tam Visty bez užitku natahají).
Visty jsou vubec zabavna vec z pohledu tehle jejich jakoze security, bordel v pravech, ale i ownership, to je fajn potom nekam neco zalohovat/presouvat/obnovovat.