Error při přetaktování procesoru
Dobrý den mám problém s Asus P5B. Když jí chci přetaktovat, nastavuji FSB na 340 MHz násobič má hodnotu 8x a já tak získám z 2.13GHz na 2.78GHz ovšem pokud chci zvednout ještě FSB tak mi BIOS zahlásí, že se přetaktování nepovedlo a vše se mi resutuje. Zkoušel sem manuální nastavení napájení a nepomohlo to. Mám procesor Intel Core 2 Duo E6420 2.13 GHz. Prosím o pomoc.
Re: Error při přetaktování procesoru
no prave ze tady sem se uz dival ale nenasel sem to co konkratne hledam
ale i tak moc diky za pomoc :( koupil sem si novej chladic snad mi bude stacit (boze to je forum warez je lepsi)
Možná by pomohlo kdyby sis to tu trušku pročetl,na tomto foru je spousta chytrých lidí kteří ti rádi poradí,stačí detajlně popsat tvou sestavu,problém a čeho bys chtěl dosáhnout,v threadu co jsem ti radil se probírá takt pamětí,to je myslím možná i tvuj problém.Popřemýšlej a dopiš sem co je třeba k tom aby ti někdo poradil.
Citace:
Původně odeslal
Linkar
ale i tak moc diky za pomoc :( koupil sem si novej chladic snad mi bude stacit (boze to je forum warez je lepsi)
Jojo, určitě to bylo chladičem :p Nastuduj si z netu články o OC, přečti si zdejší pravidla (než se budeš ptát) a nesrovnávej s warez fórem či co to mělo být. A pokud se ti zdá lepší, už víš kam příště zamířit...
Citace:
Původně odeslal
Linkar
Omgnoob, zdejsi forum je nadherne rychle s pocetnou komunitou lidi, kteri Ti dokazi smysluplne poradit. Dat odkaz na pecko neni zadne umeni, to umi i hloupy gugl za par vterin a nemusim lezt na zalagovane forum s tunama reklam, ktere se diky lamehostingu presouva kazdy mesic jinam.
Vyresit HW problem je jine kaficko, sam vidis co Ti dela stroj za ptakoviny.
Zvysis FSB, prilepis AC Freezer 7 pro a zapinas stroj jo? Tak to GL s OC:mweheh:
Ale abych do Tebe jenom nerypal, tak ve zkratce postup:
Prvni pripevnit freezer, pak FSB nahoru, delicka pameti dolu, pokud nenajede, reset CMOS a snizit FSB (nemuzes chtit od e6420ky 30% narust vykonu, to neni E5200ka :lol:)
hej lidicky moc se vam omlouvam protoze sam sem zapatral a nasel sem ze moje zakladni deska je dost omezena co se tyka pretaktovani MOC SE VAM OMLOUVAM (konkretne zvladne FSB 1333 MHz):)