SATAII radic Promise vs. MSI BXMaster
Zdravím,
mám probblém s SATA řadičem Promise SATA300 TX2plus v PCI na desce MSI BXMaster (intel i440BX). Zatuhne po detekci HDD (WD RE3 500GB), zatuhne i když HDD není připojen.
MSI BXMaster má integrovaný UltraATA66 řadič také Promise Fasttrak66, tak se asi hádají. Nikde nejde integrovaný řadič vypnout, ani jumperem, ani v BIOSu (v BIOSu jde disablovat UATA primary a secondary větev, ale nevypne se řadič).
Nemá někdo zkušenosti, díky.
Re: SATAII radic Promise vs. MSI BXMaster
je ten řadič kompatibilní s BX chipsetem, resp. deskou z přelomu let 1999/2000? V tom bych viděl možný problém (a ještě v revizi PCI sběrnice).
Problém vyřešen.
Prohodil jsem řadič ze slotu PCI3 do posledního PCI6. A nyní jedou oba řadiče v pohodě. Už jsem myslel, že 2x Promise nerozchodím. BXMaster je excellent deska :D
Dále jsem zjistil, že v BIOSu jde nastavit priorita pořadí řadičů - jmenuje se to tam divně boot priority UATA/SCSI (UATA je integrovaný řadič a SCSI je řadič do PCI v mém případě SATAII).
to peta303: jo na to jsem se také díval. V manuálu k řadiči bylo napsáno kompatibilní pouze s PCI rev 2.3 a BXMaster ma myslím 2.2 (líší se kompatibilita napětí 5V/3.3V).
Tak už jsem myslel, že mám po prdeli, pak jsem našel na fórech týpky, kterým to jede i na na BX chipsetu jede.
Díky