-
Socket 754
Ahoj, mohl by mi někdo prosím říci, jaký nejvýkonější AMD procesor se dá použít na tento socket? Díky moc všem. Také bych rád přetaktoval můj stávající procesor AMD Athlon 64 3000+, ale nemohu nikde najít postup atd. Článek zde mi vůbec nefunguje :-( Poradí někdo prosím? Díky ještě jednou.
-
Re: Socket 754
Postup si musíš najít sám, K8 se taktujou dodnes stejně, najdi si na jakoukoliv K8. Jinak nejelšpí procesor pro tento socket byl Athlon 64 3700+ což byl Clawhammer s 1mb L2 cache a 2,4ghz. Socket 754 pokud tam nemáš VIA chipset nebo celkově horznou desku se taktuje dobře, nicméně novej CPU nemá žádnej smysl, spíš přetaktuj ten současnej.
-
OK, díky. Ale ten stávající CPU přeci nemůžu nataktovat tak vysoko jako ten 3700+ ne?
-
Možná ještě vejš. Můžeš mít buďto jádro Newcaslte, Winschester nebo Venice.
První 2 daj tak 2,6ghz a první zmiňovanej trošku topí. Venice pak tak 2,7 - 2,8ghz. V takový situaci to může bejt i lepší jak Clawhammer. Nezapomeň, že K8 se netaktujou dle modelu, ale jádra. CPU co má rating 2800+ a nebo 3500+ a má stejný jádro má šanci dosahnout na naprosto shodnou maximální frekvenci.
-
Super info. Ještě jak poznám, jaký mám jádro? A bohužel nemůžu nikde najít nic o přetaktování :-( Asi neumim hledat. NAhoď něcoplís :-) Dík
-
nejjednodussi to bude pres programek cpu-z.
ad pretaktovani: kdo hleda, najde.
-
když jsou ty svátky tak teda třeba cpu-z ti to info poskytne
http://www.stahuj.centrum.cz/utility...uz/download/?g[hledano]=&g[oz]=1.47
koukám já to měl otevřený a mezitim přispěvek holt sem pomalej :p ještě k tomu taktování, klasicky zvednout fsb snižit u paměti + htt držet kolem 1 giga ale levněji už tě vyjde komplet am2 než do toho cpat novej procesor