Sdileni Wifi pripojeni pres router
Dobry den mam takovy problem jsem v oblasti kde je pouze WIFI pripojeni k internetu,a jsme 4 notebooky ale pouze ja dokazi chytit toto WIFI pripojeni. Tato zahad je mi take otazkou ale muj dotaz je jak toto pripojeni nasdilet, mam router Edimax BR-6204Wg a muj dotaz zni jak to udelat abych nastidlel toto pripojeni na routrer a router ho dal siril po siti jak WIFI tak LAN ja se k routeru budu pripojovat kabelem s RJ45. A zaroven aby byli vsechny pc ve stejen siti kvuli sdileni dat(tato cast je asi lehka staci se jen k routru pripojit) mam odavy ale ze budu muset svuj PC pripojit k WAN vstupu a pak mne ostatni PC neuvidi.
Dekuji za odpoved pokud toto tema se zde jiz vyskytuje prosim o odkaz knemu dekuji.
Re: Sdileni Wifi pripojeni pres router
Nikdo neporadi ? :?::?:<:(
buďto potřebuješ router, u kteryho umí byt WiFina v client-modu, aby mohla příjem chytat nebo potřebuješ klientsky AP (access point), ktery připojíš na router do WAN konektoru. na AP ti půjde WiFi signál, z AP to půjde do routeru a z něho po LAN do kompů.
Citace:
Původně odeslal
JejKey
buďto potřebuješ router, u kteryho umí byt WiFina v client-modu, aby mohla příjem chytat nebo potřebuješ klientsky AP (access point), ktery připojíš na router do WAN konektoru. na AP ti půjde WiFi signál, z AP to půjde do routeru a z něho po LAN do kompů.
Nestacilo by nasdilet umne Wifi pripojeni a pustit to do routeru nebo jeste to premostit ?
jestli tomu dobře rozumim, tak chceš
wifi -> notebook (sdílení připojení s routerem) -> router (WAN) -> LAN ?
podle mě zbytečně krkolomny řešení, btw jak na tom chceš řešit firewall? (nevim, nic takovyho jsem nedělal, osobně bych vsadil na prověřenej a hlavně na ničem ostatním nezávislej způsob popsanej výše)
Citace:
Původně odeslal
JejKey
jestli tomu dobře rozumim, tak chceš
wifi -> notebook (sdílení připojení s routerem) -> router (WAN) -> LAN ?
podle mě zbytečně krkolomny řešení, btw jak na tom chceš řešit firewall? (nevim, nic takovyho jsem nedělal, osobně bych vsadil na prověřenej a hlavně na ničem ostatním nezávislej způsob popsanej výše)
Chapes to vyborne ale podle toho vejs jestli to chapu tak tak bych musel dokoupit ap nebo opakovac.
tak teď koukám, že ten EDIMAX, kterej máš, umí být v Client módu. v nastavení by to mohlo byt v basic settings -> mode: nastav na Station-infrastructure, přes Site Survey vyhledej tu síť, ke které se chceš připojit, nastav si DHCP server, adresy a mělo by to po připojení PC kabelem k routeru jet. přesnější popis ti dat nemůžu, tento model nemám.
případně se mrkni do návodu ;)
Citace:
Původně odeslal
JejKey
tak teď koukám, že ten EDIMAX, kterej máš, umí být v Client módu. v nastavení by to mohlo byt v basic settings -> mode: nastav na Station-infrastructure, přes Site Survey vyhledej tu síť, ke které se chceš připojit, nastav si DHCP server, adresy a mělo by to po připojení PC kabelem k routeru jet. přesnější popis ti dat nemůžu, tento model nemám.
případně se mrkni do návodu ;)
Umí :o joj jdu lustit manual ja ho koupil za 350 ve sleve jen kvuli tomu abych mnel router a on to takovej borec testnu a dam vedet
ale muj problem to asi neresi ty 2 notesi nelze pripojit pres kablik :( tak to pak uz asi vyresim ad hocem no uvidime :)
jakto že ty notesy nejdou připojit přes kabel? na routeru si nastav DHCP server, na noteboocích nech nastavení sítě na automaticky přiřazení IP + DNS z DHCP a mělo by to šlapat. víc už s tím opravdu poradit nemůžu :)
Citace:
Původně odeslal
JejKey
jakto že ty notesy nejdou připojit přes kabel? na routeru si nastav DHCP server, na noteboocích nech nastavení sítě na automaticky přiřazení IP + DNS z DHCP a mělo by to šlapat. víc už s tím opravdu poradit nemůžu :)
jsou to firemni vejrobky od MSI a jaksi jim ti debilove nedali RJ45 kdyz sem to slysel tak jsme neveril maj jen wifi ale kdyz si ho clovek koupi normalne tak ji ma vazne nechapu :D:D ale i tak diky :)
(kdyby mneli RJ45 tak nic neresim prave proto resim tu moji vec co potrebuju )