Re: Bezdrátová myš pro NB
A neni lepsi koupit primo Bluetooth mys? 6730s by mel mit BT.
Kolega ma tuhle http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=105H4107Z0DQ0DRGBD a funguje to dobre. Nemusis tahat jeste nejaky prijimac..
Ono taky zalezi, co to znamena "prace s notebookem". Pokud opakovanou a soustavnou cinnost nekolik hodin denne, pak bych doporucil rychle zapomenout na "mini nahrazky" mysi urcene "pro notebooky", jelikoz pri nekolikahodinovem ovladani notebooku nejakym "prckem" velikosti 5cm na delku - to je o krece do ruky a nasledne casem taky o ruzne zanety slach, kloubu atd, kdo je na podobne veci citlivejsi.
Ja chapu male mysi pro notebooky jako alternativu pro nekoho, kdo se moc nekamaradi s touchpadem ci trackpointem a potrebuje obcasne na kratkou dobu pouzit mys a nechce se mu s sebou tahat nejake extravelke a tezke mysitka.
Jinak pro seriozni praci a spravnou ergonomii bych zvolil jakoukoliv vyspelou mys, co si clovek vybere, ze se mu dobre drzi a ovlada a pokud to musi byt striktne bezdratovka, pak bych rovnez doporucil kvalitni provedeni "desktopove" mysi treba pre BT. Odpada nutnost stehovani vysilace (ikdyz je to dnes vetsinou vysilac velikosti flashky, preci jen z notebooku couha, zabira jeden USB a casto se da dobre zapomenout :) )
Muj nazor je takovy, ze notebookove mysi jsou z casti jen marketingem firem, protoze kazdy user tak nejak chape, ze kdyz ma notebook, musi si prece koupit jen notebookovou mys :) ktere mimo vyjimek stoji vsechny za prd. Z hlediska ergonomie jde o velikost, ktera u 90% notebookovych mysi je proste mensi, nez by mela byt, aby ruka byla spravne oprena a nenamahala se vic, nez je zdravo.
Nehlede na fakt, ze pokud s sebou taham 2kg notebook + pulkilove trafo + nejake treba dalsi veci v brasne, "dospela" mys s vahou 0.2-0.3 kg mne tasku neutrhne. A rozmery o cca. 2 cm vetsi na vsechny strany nez u notebookove mne taky tasku o moc vic nezaberou.
Osobne bych tohle zvazil, pokud nekdo potrebuje minimys k notebooku na par minut denne, pak je jedno, co si koupi, pokud na nekolikahodinovou denni praci, bude ruka s notebookovou mysi dost a dost trpet.
Jo díky za tipy a informace.
Jenom mě zajímá jak ta BT myš funguje, jestli se s ní dá normálně přihlásit už do systému nebo začne fungovat až ve spuštěných vidlích (Vista basic).
Taky mě zajímá co je výhodnější s ohledem na spotřebu nb. Jestli je výhodnější používat radiový usb vysílač/příjmač a BT vypnutý nebo BT myš .
Ja bych doporucil Logitech VX450 (pouzivam ke stolnimu)
a notebooku VX nano (mainkaty USB prijimac - nevyndam) velka spokojenost hlavne s kvalitnim rolovacim koleckem
Z osobní zkušenosti můžu vřele doporučit:
Microsoft Wireless Notebook Optical Mouse 4000
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34560
Je opravdu malá, ale výborně se drží (mám menší ruku). Vysílač se vleze do těla myši, jede tuším na 1 AA baterku. Jak zmiňuje tiktak na několikahodinovou práci to není (ale to není žádná minimyš).
EDIT: Zdá se mi, že vysílač má menší dosah, než je zvykem. Takže pokud dosah hraje roli, bude potřeba ozkoušet.
Osobni zkusenost s touto: myš Logitech VX Nano Mouse for ntbk, USB, Retail
Vysilac, ktery neni treba vyndavat celkem dobre se drzi, pekny design, ale samozrejme mel by si ji vyzkouset osobne a hlavne definovat tu "praci"
Logitech VX Nano mám už rok a super
Souhlasím s názorem tiktaka. Pokud je to na dlouhobější práci, raději něco většího. Záleží ovšem také na tom, jakou má tvoje ségra ruku... Další otázka je, jaké přídavné funkce požaduje, já už se např. bez bočních tlačítek zpět/vpřed v podstatě neobejdu...
Nejvíc bych doporučil Logitech MX Revolution, myš s nejlepší ergonomií, kterou jsem kdy držel v ruce, na práci ideální. Relativní nevýhody: Při intenzivnějším používání (10 a víc hodin denně) se musí po 4-5 dnech dobít, navíc má relativně velkou a neskladnou nabíječku, která není moc vhodná na přenášení...
Z toho, co tu zaznělo, mám dlouhodobější zkušenost s:
Logitech v450 - Poměrně pohodlná myš, ale na dlouhodbější práci mi nevyhovuje (mám střední ruku), na to je malá. Nemá žádná boční tlačítka. Vysílač lze zasunout do myši, což je transportní výhoda. Doporučuju pro menší ruku, příp. méně časté používání. Obrovská výdrž baterií (2x AA) - otcovi vydržely skoro 3/4 roku při každodenním používání cca 3 hodiny (Sanyo Eneloop). Takže zcela ideální myš na stálé umístění do brašny/batohu.
Logitech VX Revolution - Velmi dobrá ergonomie, používám coby cestovní, velikost tak akorát, ale snesl bych i mírně větší. Výdrž baterky (1x AA) při nepříliš častém používání pár týdnů... Vysílač lze zasunout do myši. Rozhodně doporučuju.
Co se týče Logitech VX Nano - uvažoval jsem na cesty, ale rozměrově mi přijde malá, proto jsem raději pořídil VX Revolution. Nano navíc nemá boční tlačítka.
Microsoft - u těchto myší pozor na specifické nepolohovatelné kolečko, kvůli kterému jsou pro řadu lidí (včetně mě) zcela nepoužitelné. Kdysi jsem jednu měl, kolečko hrozný. Teď jsem dostal jednu MS Laser Mouse 8000 ke klávesnici - http://www.microsoft.com/hardware/mo...s.aspx?pid=084 - a kolečko opět hrozný... Vše ostatní je ok, příjemný úchop, rozměrná nabíječka :)
Ano, MX Revolution je mylsim skvela mys na office praci a ergonomicky je to skutecne spicka, alespon pro mou ruku. Starsi MX1000, ktera se uz nevyrabi, je rovnez vyborna zalezitost. Rovnez souhlasim, ze vetsina mysi od MS je ergonomicky (tvarove) vyborna, prostrednim tlacitkem od dob jejich naklapeciho systemu, kdy ke stisku prostredniho tlacitka bylo potreba skoro kladivo, tak to slo do haje. Posledni mysi od MS (vetsina) zase naklapeci kolecko nepouziva a kolecka jsou od te doby vic nez dobra, nicmene treba "herni" SideWinder mi do ruky moc nepadl a zenske s daleko mensi rukou urcite nepadne jeste vic (je dost velika i na mne)
Takze bych se take priklonil k doporuceni treba na MX Revolution, je to pomerne draha mys, ale dle meho pro praci (nemluvim o hrach) naprosto idelani a hlavne i po nekolika hodinach ruce na ni neboli, jelikoz je skutecne idealne rovrzena a pohodlna.
Jamam ku notasu tuto: LOGITECH VX Revolution laser
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=9156944
a spokojnost :)
Také sháním nějakou bezdrátovku k notebooku, ale podmínkou je, aby fungovala na normálním bluetooth, tj. i bez donglu. Něco ve stylu VX Revolution by se mi líbilo, avšak to není kompatibilní s normálním modrozubem a je potřeba dongle.
S pomocí vyhledávání na CC.cz mi vyjelo tohle (snad ten odkaz funguje) a nic moc teda. Navíc ten seznam není kompletní, protože třeba tahle by tam měla být taky.
Má tedy někdo nápad na pořádnou více-ergonomickou bezdrátovou BT myšku? :)
Já osobně jsem si z USA nechal poslat už dvě Dell Bluetooth myši. Vypadají takhle a jsem s nima spokojen. Jen jsou možná trochu větší než je obvyklé, ale je to o zvyku. Člověk tu myš pak neovládá prsty ale pohybem zápěstí.. Má i dost funkcí a lze ji provozovat pouze na jednu baterku, takže je lehčí.
Vsak tam mas Logitech, tak ho kup a mas to vybavene. Ten cierny som videl a celkom to fungovalo.
Ja som mal velmi dlho tento Kesington http://us.kensington.com/html/6647.html
velka spokojnost, chciplo jedno tlacitko ked som ju opral :)
edit: link na BT verziu http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/...007T27D2331964