nejlevnější legalizace Windows XP CZ
Potřeboval bych zlegalizovat Windows XP CZ na domácím stroji na hry. Po progooglování internetu je nejvýhodnější varianta zřejmě na http://www.kuku.cz/KUKU-PC-servis-Pr...-CZ-sleva.html - za Windows XP Home chtěj 900 Kč s DPH i s instalací. Nabízí někdo něco levnějšího?
Re: nejlevnější legalizace Windows XP CZ
Staň se studentem nějaké vysoké školy technického směru, mívají školní licence pro studenty zadarmo;) :P
Kuku ti ty XP muze dat ale akorat na ty repas PC, ktere prodava, pokud to dobre chapu.
Je možné licenci získat i na počítač (notebook), který nebyl zakoupen u firmy KUKU?
Ano, naše firma má status výrobce "Refubrisher PC". Váš počítač můžeme vykoupit a repasovat (vyčistit, zformátovat disky, nainstalovat nové legální Windows XP). Jedinou podmínkou je, aby Vaše PC mělo minimálně rok platnou legální licenci na kterýkoliv operační systém firmy Microsoft (Windows 98, Millenium, Windows 2000). Cena repasovacího balíčku pro Váš počítač je 1500 Kč s DPH pro Windows XP Home Cz, 2000 Kč s DPH pro Windows XP Professional CZ. Balíček zahrnuje kompletní instalaci včetně všech ovladačů a service packu 3.
Tak to je chytre udelane :) - akorat ta podminka vlastnit predchozi orginal MS system bude limitujici.
Citace:
Původně odeslal
berraneck
Staň se studentem nějaké vysoké školy technického směru, mívají školní licence pro studenty zadarmo;) :P
Vím, že to je určeno jen na hry -> čili nevýdělečné použití, ale dovolil bych si pro ostatní poznamenat, že software v rámci MSDN:AA(což je asi výše myšlená školní licence) je určen pouze k nevýdělečnému použití, ale platí i po ukončení studia.
Čili na hry OK, na podnikání už ne ;)
Citace:
Původně odeslal
Blackknight
Vím, že to je určeno jen na hry -> čili nevýdělečné použití, ale dovolil bych si pro ostatní poznamenat, že software v rámci MSDN:AA(což je asi výše myšlená školní licence) je určen pouze k nevýdělečnému použití, ale platí i po ukončení studia.
Čili na hry OK, na podnikání už ne ;)
A hlavně aby to bylo úplně 100% legal, tak ten pc nesmí používat nikdo jinej (ani z rodiny).
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
A hlavně aby to bylo úplně 100% legal, tak ten pc nesmí používat nikdo jinej (ani z rodiny).
:eek: o tom nevím, můžu se zeptat, kde jste to četl? nám ve škole nic takovýho neřekli :D
My máme na fi.muni.cz v pravidlech tohle:
Citace:
Software v rámci programu MSDN AA
je možné využívat:
- Pro účely a podporu výuky a neziskového či grantového výzkumu v oboru informatika.
není možné využívat například:
- Pro ziskový výzkum (např. při zapojení firem) a výuku (např. školení externích subjektů).
- Jako terminál pro přístup k Unixu/Linuxu (ve smyslu převažující využití).
- Na počítače rodičů, kamarádů apod.
- Pro komerční vývoj aplikací či jinou ziskovou práci.
- Pro činnost v rámci fakulty, která nesouvisí s výzkumem či výukou (např. ekonomika, správa sítí či jiná infrastruktura).
Když se někdo ptal podrobně, tak nám bylo sděleno, že ten na koho je licence musí být hlavním uživatelem toho pc. Tj pokud tam občas nechám někoho přečíst emaily, tak ok, ale pokud mám pc doma, dělám na něm jen o víkendech, a většinu času na něm dělá bratr, tak už to ok není.
Imho to ale nikdo neřeší a je to tam hlavně proto, aby s tím člověk nenafasoval celý příbuzenstvo až po bratrance z třetího kolene.
Vtipný mi ale přijde to s terminálem pro unix :D.
To je pekne..;)
Dcera studuje medicinu, program MSD AA byl mozny rovnez, nakonec zvolila, protoze je chytra, Academic Student Select , diky smlouve mezi M.Skolstvi a Microsoftem.
Licence je dozivotni (Vista Ultimate), moznost Assurance programu skoly ji muze zarucit vzdy cerstvou verzi programu. Je mozny downgrade apod.
Koupila by i Office, Expression Studio a dalsi.... kdyby je uz diky Dreamsparku nemela na ISIC uplne zadara. A hlavne ji do toho nemuze nikdo kecat a davat prikazy a povoleni. Licence je vydana primo ji. (a ten zbytek i mne, stejne profesionalne musim mit tyto programy koupene a navic jeste jsem v zemi, kde se to tedy vubec netoleruje).
Je fkt, ze s vyvojarskymi programy a Serverem 2008 si ted vice hraju ja, ale to je ve smlouve vyslovne povoleno - rodice a clenove rodiny (do ktereho kolena tam ale fakt neni uvedeno, ba ani dokonce terminem "nejblizsi" :)).
No a cena !? , Dreamspard jsem uz psal - jen cislo ISIC, a Visty prisly na 1200 Kc, to jsem ji dal vice za Office 2007.