Fungování mobilního CPU na desktopové desce
Ahojte,
Mám základní desku MSI 845PE Max ( http://global.msi.com.tw/index.php?f...o=&prod_no=506 ) se socketem 478 a chipsetem 845PE. Chtěl bych do ní koupit tento mobilní procesor Pentium 4 M 3,06 GHz, 478 PIN :
http://farm4.static.flickr.com/3159/...653ae95b_o.jpg
Chtěl bych se ujistit, že mi v té desce bude fungovat. Mohli by jste mi prosím poradit, jestli s tím nebudou nějaké problémy? Nebude mít například deska problém správně identifikovat VID Voltáž procesoru a nepustí mu víc napětí, než snese?
Díky Vám za rady.
Re: Fungování mobilního CPU na desktopové desce
To se mi nechce věřit, že se na tomto fóru nenajde nikdo, kdo by neznal odpověď... :?:
Citace:
Původně odeslal
Matio
To se mi nechce věřit, že se na tomto fóru nenajde nikdo, kdo by neznal odpověď... :?:
To by se musel najit nekdo, kdo ma zrovna tu kombinaci co pozadujes ... obecne se da rict, ze to chodit bude, je mozny, ze MB CPU nerozpozna korektne a pak mu logicky nastavi parametry jinak - vetsinou spis min nez vic.
Ber to asi tak, mas ten CPU vyjmenovanej u toho MB ? Pokud ano, neni co resit, pokud ne ...
Provozuju skt A XP-M v desktopu, MB ho vidi jako "obecny CPU AMD" a na HW urovni samo neumi menit nasobeni, na to si musis nahodit SW.
Nevim jak konkretne u tehle desky, ale u desktopovych s478 obecne jede takovy procesor na nejnizsi speedstep nasobic (tusim ze je to 6x), takze na 3GHz bys musel hodne zvysit FSB. Lepsi by byl Mobile Celeron (northwood-256), ten mi jel na desktopovych deskach (chipsety Ati RS300 i Intel 845D) v poradku, protoze nema speedstep ;-)
Citace:
Původně odeslal
macher
chodit to nebude
Důvod?
Duvod je ten, ze MSI 845..... podporuje northwoody, ne prescotty. Takze zadnej prescott tam proste nepujde, neni to tim, ze by to byly mobilni nebo ne. Jinak mival jsem mobilniho Northwooda ale jak uz tu bylo receno, desktop desky nemaj speedstep, takze nasobic byl jen na 6x, a fungoval na vsech deskach, vetsina ho i spravne detekovala jako P4 mobile.
Super, díky za odpovědi, Hlavně DOC_ZENITHOVi. Potřeboval jsem jasnou odpověď a dostal jsem ji.