-
Asus ? Gigabyte?
Ahoj, potrebujem sa veľmi rýchle rozhodnúť pre O/C medzi MB Asus P5Q, P5Q Pro a Gigabyte
napr. P45-DS3. Názory sú rôzne, doteraz som mal Asus P5B a E6700, chcem 4-jadro (Q6600). Ešte - medzi P5Q a P5Q pro pozerám nevidím žiadny výrazný rozdiel. 2 grafiky nepotrebujem. Čo poradíte?
-
Re: Asus ? Gigabyte?
Za mna - ASUS. A ci Pro alebo nonpro je podla specifikacii asi jedno, asi by som pozeral len na layout co sa napajania zo zdroja tyka (kabelaz) pripadne ci sa Ti zidu 3 PCI oproti 2om u Pro resp. ci mas nejake dalsie PCIe karty...
-
priklanim se k asusu, Mel sem gigabyte a cas od casu byly po OC porblemy. treba se v pulce vypisu pameti ram to seklo a musel sem vyndat baterku, a proste udelat reset biosu. Nepomahala vymena hardwaru a ani jine (novejsi/starsi) biosy. Co mam asus p5Q pro , sem bez sebemensiho problemu.
-
Díky. Len v čom je lepšia P5Q Pro oproti P5Q? Okrem dvoch PCIe slotov som tam nič nevidel.
-
v dosti zasadni vci. priplatil sem hlavne kvuli napajeni. koupni kde ma p5Q oproti p5q pro umisteny napajeci konektor. uplne nesmyslne. za tohle bych je malinko kopnul:)
-
Já bych volil Gigabyte UD3P, protože má skoro stejný layout jako UD3 a nenarazil jsem na žádné problémy s přetaktováním oproti EP45-DS3.
P5Q Deluxe na můj vkus až příliš moc topila, jiný problém u ní nevidím. Pokud můžu radit P5Q-E nekupovat je to low-end, teda odpad.
Na fotky se zkus podívat do těchto recenzí:
Gigabyte EP45-UD3 (SHW)
Gigabyte EP-45-UD3P (EHW)
Asus P5Q Deluxe (SHW)
Asus P5Q Deluxe (EHW)
-
enmyslel sem deluxe. myslel sem verzi PRO. http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=55933 je o cca 1300 levnejsi nez verze delux.
-
Tá DeLuxe je tu už veľmi drahá, až taký "fanda" na O/C nie som. Objednal som P5Q Pro, kompromis. A vcelku dobré hodnotenia. Aj tú som zohnal s problémami. Vianoce, všetko vybrakované.
-
Udělal jsi dobře, pro je ideál volba, deluxe zbytečnost, k ničemu, sám jsem ji měl 2 měsíce a max spokojenost.
-
Tnema, prečo si ju potom po 2 mesiacoch vyhodil? (ak si bol spokojný) :-))
-
ja ji nevyhodil :-) upgrade na X48 čipset, samozřejmě že taky Asus :-)
-
no s GB desakama jsem byl vzdy celkem spokojeny, co jsem komu skladal kompa, tak GBem jsem nic nepokazil....
u asusu nemam rad jejich biosy, ale pokud ti jde o max oc tak bych se priklonil spis k temu asusu