[VB] + [C] EDID tabulka, DDC channel, EEPROM
Netusi nekdo na jake adrese/portu komunikuje graficka karta s EDID tabulkou pres DDC? Mam DDC kartu, z ni si dokazu nacist EDID tabulku, ale potreboval bych to predelat na grafickou kartu pro snazsi pouziti. Existuji free aplikace, ale potrebuju source code, abych to mohl upravit. Tusi nekdo neco, aspon nesmerovani. Diky
1 Příloh-a(y)
Re: [VB] + [C] EDID tabulka, DDC
Je tu nejaky expert na C jazyk? Nasel jsem jeden source code, ktery dokaze vytahnout EDID tabulku a potreboval bych nekoho, kdo by ten zdrojak projel a napsal, co program cca dela. C neholduju vubec, takze na ten kod cumim jak p*ro :( Zdrojak je v priloze..jedna se o get-edid.c i hope :)
Re: [VB] + [C] EDID tabulka, DDC channel, EEPROM
Pro zvědavost jsem se do toho podíval (co kdybych se v tom náhodou vyznal :) ), ale jsou v tom jenom tři exáče, ale zdroják žádný.
1 Příloh-a(y)
Aha :) Moje chybka...posilam source.
Pouziva to BIOS grafickej karty, takze to sice bude viac-menej fungovat na vacsine kariet, ale dobre to nepojde. Problem je v tom, ze pristup na I2C zbernice (jedna moze byt pre DDC, druha pre TV enkoder a pod.) ma kazda grafika urobeny uplne inak, nie je na to ziadny standard.
V Linuxe to na niektorych kartach funguje tak, ze sa vytvori zariadenie /dev/i2c-0 (a i2c-1 atd.), s ktorym sa komunikuje standardne ako s kazdym inym i2c zariadenim. Existuje program ddccontrol (a k nemu front-end gddccontrol), ktorym sa da ovladat monitor cez DDC/CI. Problem je v tom, ze na mnohe karty neexistuje i2c driver.