Re: problém s instalaci vist
jeslti mas tu moznost zkus jine ramky nebo popr. jen jeden modul. tohle byl muj problem pri instalaci.mel sem 4x1gb kingmax a neslo to. po vyndani dtri vse slapalo. nechapal sem.
tak jsem nastavil HDD na IDE a slo to bohuzel ahci ani raid mi nečte z disku. Nevim jestli je to chyba?
Mel jsem totozny problem, po prvnim restartu to zustavalo viset. Instalace samo z orig media. Nakonec se to "vyresilo" pouzitim .... osefovaneho (jak to rict jinak, ze) image vcetne integrovaneho sp1.
IMO je to problem s chipsetem a ovladaci sata radice (nikdo me nepresvedci o tom, ze win poporuji HW lip nez tux, mam naprosto opacne zkusenosti).
XPcka lze v mem pripade samozrejme na totoznem HW instalovat naprosto vpohode.
no u XP instalačka nepodporovala SATU až do SP2, tam taky to padlo při instalaci, pokud jste měli SATU + SP1 či bez SP, pokud se nepletu, není podobný "problém" i u Visty ???
:lol: Jako že Visty nepodporují SATA disky při instalaci? Tedy chovají se stejně jako pre-SP2 verze XPček? Tak to tedy myslím doopravdy ne :wink:
Citace:
Původně odeslal
D_a_v_i_d
:lol: Jako že Visty nepodporují SATA disky při instalaci? Tedy chovají se stejně jako pre-SP2 verze XPček? Tak to tedy myslím doopravdy ne :wink:
No nastavil hdd na IDE a šlo mu to...byla to jen úvaha, taky mi to přišlo divný...
A i kdyby ne, porad je moznost pridat ovladace dodatecne (tentokrat uz i z neceho jineho nez floppy).
Anywho, k tematu - pripojuji se k podezreni na RAM (idealne zkontrolovat pomoci memtestu). Omrkl bych taky nastaveni PATA/SATA radice (poprepinat rezimy, jak se pak bude Vista tvarit).
jj tohle znam taky, jak mam v biosu AHCI nejni sance visty naistalovat, jakmile tam hodim IDE tak to jede v poho , nechapu to