Vyšší frekvence nebo nižší časování ?
Pořídil jsem si novou desku a na její krabici je nápis že zvládá paměti až na 1366+ tak bych rád věděl jestli bude lepší mít paměti na 1200MHz 5-5-5-18 nebo 800MHz 4-4-4-12, někde jsem četl že u dvoujádra je lepší vyšší frekvence než nižší časování.
A druhý dotaz, existují rychlejší DDR2 než na 1200MHz nebo je max. a vyšší frekveci už mají jen DDR3 ? nikde na webu totiž nemůžu najít specifikaci DDR2 pamětí, na jedec.org nic není a jestli jo tak musí mít člověk login.
Re: Vyšší frekvence nebo nižší časování ?
U C2D je lepsi vyssi frekvence, napr. 1066MHz CL5 je lepsi jak 800Mhz CL4. Ale i tak je rozdil proti zakladnimu stavu 800Mhz CL5 minimalni. > tj. podle me se do drahych pameti (nad 1066) urcitene nevyplati investovat, hlavne kdyz stoji treba dvojnasobek.
No mám v merku OCZ a docela mě překvapila cena 2x1GB 1200MHz lehce nad tisíc korun, je fakt že za 800MHz paměti chtějí asi 700, ale ty rychlejší mají zas lepší chladič.
chlůadit pameti se zase tolik nemusej. radeji misto 2 GB drahych rychlych bych vzal 4 GB pomalejsich.
Citace:
Původně odeslal
Voky
chlůadit pameti se zase tolik nemusej. radeji misto 2 GB drahych rychlych bych vzal 4 GB pomalejsich.
Souhlas,2GB je už dnes tak akorát na uprage,já jsem přešel z Patriotú(2x1GB) na Adata Xtreme(2x2GB) a jsem ceklem spokojený,nejdřív jsem dost bojoval s nastavením časování ale nakonec je výsledek velmi slušný-na 975MHz pří 2,1V zvládnou 5-4-4-15,při 1,9V 5-5-5-15 a jsou vlažné.Kamarád na stejné desce má Patrioty(2x1GB) na 1112Mhz 5-5-5-15 + E8400 na 4GHz i disk máme stejný
a což se týče woken je jeho PC mírně rychlejší,ve hrách při načítání levelú,nebo exit ze hry,je zase dobře znatelná rezerva ramky,celkově je ten rozdíl ale velmi málo patrný,takže myslím ...skutečně 2x2GB je v dneska už asi nutnost.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=61401 třeba tyhle...za tu cenu:)
Citace:
Původně odeslal
Gestler
Souhlas,2GB je už dnes tak akorát na uprage,já jsem přešel z Patriotú(2x1GB) na Adata Xtreme(2x2GB) a jsem ceklem spokojený,nejdřív jsem dost bojoval s nastavením časování ale nakonec je výsledek velmi slušný-na 975MHz pří 2,1V zvládnou 5-4-4-15,při 1,9V 5-5-5-15 a jsou vlažné.Kamarád na stejné desce má Patrioty(2x1GB) na 1112Mhz 5-5-5-15 + E8400 na 4GHz i disk máme stejný
a což se týče woken je jeho PC mírně rychlejší,ve hrách při načítání levelú,nebo exit ze hry,je zase dobře znatelná rezerva ramky,celkově je ten rozdíl ale velmi málo patrný,takže myslím ...skutečně 2x2GB je v dneska už asi nutnost.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=61401 třeba tyhle...za tu cenu:)
Jasně chápu taky bych radši 2x2GB ale problém je že mám 32-bit XP a ty pokud vím umí využít max. 4GB, nebude to dělat nějakou neplechu ? nerad bych aby mi to třeba padalo do modré smrti jen proto že nebudou vědět co s tím gigem navíc.
Chodí to v pohodě, jen se 0,5-1GB nevyužívá, nic víc.
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
Chodí to v pohodě, jen se 0,5-1GB nevyužívá, nic víc.
Tak snad jo, mám zkušenost že deska která uměla max. DDR2 667MHz po vložení RAMek na 800MHz padala do modré smrti, podotýkám že 667 byly Zeppeliny a 800 Patritoty.
Jinak dá se nějak ovlivnit kolik RAM to využije ? někdo říká že XP umí jen 3GB, někdo 3,5GB, dokonce jsem na netu někde zahlédl že snad jde rozjet plných 4GB na 32bit Vistách.
zalezi kolik pameti si z tech 4GB "uzmou" dalsi veci, ktere potrebuji primou adresaci pameti (hlavne graficka karta...atd.)
Citace:
Původně odeslal
dovatron
.......dokonce jsem na netu někde zahlédl že snad jde rozjet plných 4GB na 32bit Vistách.
Sice mimo téma.....stačí nahodit service pack a je to. Ovšem celou paměť nevyužívá (jenom ukáže v systému)
Já osobně používám kompromis mezi vysokou frekvencí a nízkou latencí. Jak už bylo psáno, rozdíl ve výkonu je většinou neznatelnej.
V casovani ani ve vyssich frekvencich zasadni rozdil nepoznas.
Jeste jsem chtel ale rici,ze ani mezi 2GB nebo 4GB RAM nepoznas rozdil.Chtel jsem take prejit na 2x2GB,ale po tom,co jsem zjistil,ze rozdil ve hrach,pripadne jinych aplikacich neni zadny,tak jsem zustal stale u 2GB RAM.Jediny kde je to znat,a to jeste v rozmezi minimalnich neznatelnych procent,je u prevodu nejakyho videa ve vysokem rozliseni.
Ted si nevzpomenu kdo presne,ale nekdo tady na foru to detailne testoval a po konzultaci s nim jsem se na 4GB vykaslal.
Já jsem teda pozoroval rozdíl celkem citelnej,hlavně načítání ve hrách.
Citace:
Původně odeslal
Luk(y)isek
Jeste jsem chtel ale rici,ze ani mezi 2GB nebo 4GB RAM nepoznas rozdil.
Tak to promiň, ale to je pěkná blbost. Jasně že rozdíl není takovej jako mezi 1GB a 2GB, ale spusť si třeba Stalkera nebo jinou novější hru náročnou na paměť a rozdíl bude v desítkách procent ne v procentech.
Přesně taky jsem přešel z 2GB na 4GB a je to znát snad úplně ve všem a hlavně v náročnějších hrách a nebo při práci s videem. :)
Suhlasim. Jedna vec su synteticke benchmarky a druha su realne aplikacie. Zatial co v benchmarku moze byt medzi 2GB a 4GB rozdiel radovo v %, pri realnom pouzivani (grafika, uprava foto/video) to moze byt daleko viac.