2 x 1GB RAM - nestabilny system
Zostava: MB Asus P5N-E-SLI, CPU Intel Celeron Dual-Core E1200 1,6 Ghz, 2 x 1GB DDR 2 Kingston 667, VGA ATI Radeon HD2600 XT, zdroj 450W, HDD WD 3200AAKS 320GB.
PROBLEM: Na 1GB RAM vsetko ide stabilne, problem mam ked tam dam 2 GB RAM. System je nestabilny, hlavne pri hrach - naskoci ,, modra tabulka smrti´´. Skusal som zamenit za ine ramky (2 x 1GB aj 1 x 2GB) - nepomohlo. DDR 2 Kingston 667 je odporucana vyrobcom zakladnej dosky Asus P5N-E-SLI.
Re: 2 x 1GB RAM - nestabilny system
Zkoušel jsi přidat těm pamětem napětí?
Mam to nastavene na auto. Neviem kolko mozem nastavit.
Default si určitě najdeš (1,8 V?) a zkus přitopit o krůček dva, jestli to pomůže :-)
Kolko mozem dat maximalne, na ramkach je napisane: Warranty If Removed 1.8V
Maximálně ti nikdo neřekne, to už je o štěstí na kus, ale zvyšuj postupně, rozhodně to hned neroštuj o půl voltu vejš :-)
Podle nálepky tedy 1,8V default (překvapivě :-D) tak zkus ručně nastavit o trochu vyšší hodnotu než je default napětí...
Skusal som nastavit 1,920V aj 2,013V a ziadna zmena. Na 1GB ide - na 2GB padaju hry.
Tuhle desku jsem měl, a obecně chipset je extra náchylnej na paměti, možná tam nepůjdou vůbec. Zkus je dát do černejch slotu, obvykle to funguje líp, nezapomeň v biosu dát ručně 2T commandratte a podtaktovat je. /Případně zkus synchro režim s FSB, maj pak o dost větší prostupnost a menší latence. Kdyby to ani tak nešlo, tak hold jen jiný ramky.
Tak som to skusal a zasa nic. Asi skusim ineho vyrobcu.