Re: mobilní T7500@2,83GHz
asi je to mimo misu, za coz se omlouvam
ale nemuzu nikde najit diskuzi o softwaru na taktovani notebooku.
poridil jsem asus m50v a potreboval bych na aplikaci kvuli ktere ho pouzivam jeste tak 10% vykonu. poradil by mi nekdo prosim soft kterym by to slo? zkousel jsem clockgen a ten nejde :(, v seznamu SetFSB jsem ho take nenasel.
diky moc
SETFSB a buď otevři ntb a zjisti jaký generátor je na desce pro takt použit a nebo metodou pokus/omyl/zámrz :-D postupně vyzkoušej všechny možnosti které tam jsou - vybereš první generátor a klikneš na getfsb a buď to hodí erorr nebo zobrazí nějaké výsledky - když budou hodnoty stejné jako třeba v cpu-z zkus zvýšit jezdcem hodnotu fsb o kousek nahoru a klikni na setfsb - buď se ti zvedne takt cpu (kontrola v cpu-z) a nebo se to kousne-restart a zkus jinej generátor...
Ahoj!
Dobry je i clockgen, ale na ofic. strankach neni ted ke stazeni.
Tak pouzij google.
Citace:
Původně odeslal
mr.kuliman
asi je to mimo misu, za coz se omlouvam
ale nemuzu nikde najit diskuzi o softwaru na taktovani notebooku.
poridil jsem asus m50v a potreboval bych na aplikaci kvuli ktere ho pouzivam jeste tak 10% vykonu. poradil by mi nekdo prosim soft kterym by to slo? zkousel jsem clockgen a ten nejde :(, v seznamu SetFSB jsem ho take nenasel.
diky moc
viz vyse...
tak jsem zkousel vsechny moznosti v setFSB a nic ani neukazalo frekvenci fsb... nevite nekdo o nejake moznosti prosim?
chlapi nechci Vam do toho kecat, ale taktovat NB muzou jenom ......
ten uz je i tak sam rad, ze to nejak uchladi a vy ho jeste taktujete
NB na to neni delanej, navic nevidim potrebu taktovat NB
vykasli se te na to, ten ,,narust,, vykonu stejne je tak malej, ale skoda muze byt totalni
ntb používám místo desktopu, nějaká výdrž baterky je mi šumafuk a těch cca35wattů co to topí uchladím vždycky - důležité je ticho, rozměr a spotřeba :-D nárůst výkonu při rendrování BD je více než významný... třeba 8.5gb mkv@BD pár minut fakt netrvá...
Pokud je ti výdrž baterie volná,co takhle zvýšit napětí pomocí pinModu?pokud se to tedy dá pro tenhle CPU dohledat.
pinmod jsem zatím neřešil, ale nějaké možnosti asi budou protože maximum co jsem pro tenhle cpu našel bylo 3200mhz a 1.41v jak toho ale dosáhnout netuším..
edit beru zpět je to trochu jinak