1 Příloh-a(y)
Nefunguje cpufan connector
Caute tak som trocha bastlil, ale nedopadlo to dobre, kcel som vymenit FAN v zdroji za Xilence Red Wing vsetko som zapojil, tak ako ma byt ale ked som rozobral redukciu na molex tak som to omylom v nepozornosti spojil a zaizoloval black a red, lenze ono to je premostene :-(, ked som zapol fan na trojpin tak ako ma byt roztocil sa, ale po chvili zasa vypol, tak som to zase rozobral a na nic som neprisiel lebo ten skrat bol zaizolovany. Pripojil k cpu fan konektoru zapol a potom dym a smrad kuva rychlo som to vytrhal zo siete:o, ale potom uz cpu fan na doske nejde len pri boote sa roztoci vetrak a potom sa vypne, asi uz je to v haji :mad::confused:. Horsie asi je ze som si oddrbal pwm regulaciu v zdroji, jedina moznost asi najst nejaky 12v+ zdroj kabel niekde vnutri zdroja a zapojit to nejako s fanom:cry::cry: prikladam aj foto nudzoveho zapojenia.
Musel som to zo seba dostat, som ja ale k...t novy zdroj poskodeny nastastie vsetky vetvy idu, oddrbany cpufan.... :mad::mad::-o
Re: Nefunguje cpufan connector
Tak ještě než to natrvalo odepíšeš,zkus vyfotit vnitřek zdorje pokud možno se pokus najít vyblejsknout součástky které vypadájí poškozeně,nafouklé konty,ohořelé odpory+integráče,možná by se s tím dalo něco dělat,pokud ne,vyzkoušej větrák na 7V třeba by to zdroji stačilo,já na svém zdroji měřil napětí na fanu a maximálně do něj leze necelých 8V při plném vytížení,když bys potřeboval víc,kup za pár korun regulátor tušim kolem 70Kč a máš pokoj.Jinak pokud by ti stačil regulátor s pasivním čidlem tak těch mám doma hafo z poškozených nebo nefunkčních zdrojú,když mi pošleš parametry Fanu (odběr v A) tak vezmu podobný a zkusím pohledat ten nejvodnější fan control.
Citace:
Původně odeslal
Gestler
Tak ještě než to natrvalo odepíšeš,zkus vyfotit vnitřek zdorje pokud možno se pokus najít vyblejsknout součástky které vypadájí poškozeně,nafouklé konty,ohořelé odpory+integráče,možná by se s tím dalo něco dělat,pokud ne,vyzkoušej větrák na 7V třeba by to zdroji stačilo,já na svém zdroji měřil napětí na fanu a maximálně do něj leze necelých 8V při plném vytížení,když bys potřeboval víc,kup za pár korun regulátor tušim kolem 70Kč a máš pokoj.Jinak pokud by ti stačil regulátor s pasivním čidlem tak těch mám doma hafo z poškozených nebo nefunkčních zdrojú,když mi pošleš parametry Fanu (odběr v A) tak vezmu podobný a zkusím pohledat ten nejvodnější fan control.
no v zdroji som nevidel nic ohorene nemam zatim merak tak zajtra sa na to kuknem, inak zdroj funguje bez problemov teraz ho mam zapojeny a fan mam zapojeny na molex ako vidno na fotke, potrebujem len najst nejaky zdroj napatia vnutri zdroja co by mal 12v alebo aj 7 mozno staci aby som to nemusel mat zapojene vonku:rolleyes:
Tak to je snadný,7V zapojíš... červený= - pro FAN žlutý= + pro FAN,zem je černá takže černý s žlutým(+) je 12V...to jistě víš,buď to připájej přímo na tišťák kde jsou zapojeny vodiče výše zmíněných barev,nebo přímo na kabeláž....ani jedno z řešení by nemělo být velkým problémem.
nevies nahodou kolko voltov vacsionu davaju default povodne zapojenie black a red ale asi aj s regulaciou:-? asi dam na 12 v na 7 toci len okolo 700-800 ot, problem je ze ku tistaku sa velmi nedostanem asi to napojim na zlty kablik, este ako to je s tym plus a minus ?? tomu nejako nerozumiem
No to je dost ruzné...záleží na tipu větráku,pokud ti mohu doporočit tak zkus nejdříve toto,za předpokladu že červený vodič tvého Fanu je + a černý je - postupuj takto:červený z Fanu připoj na žlutý vodič zdroje,pokud možno vedoucí k molexu(jistota že je to +12V) a černý vodič Fanu připoj na červený vodič opět nejlépe vedoucí k molexu.
černý-zem
červený - (+5V) čili black+red=5V
Mrkni na ventilátor zdroje,někde by něm měl bý popisek udávající provozní napětí a odběr proudu v Ampérech (A) pokud máš 0,14A nebo méně doporučuju větrák zapojit na 7V protože na 5V by otáčky nemusely stačit pro uchlazení v zátěži.