-
Rychlost disku
Mám v PC disk WD 74GB RAPTOR WD740ADFD, SATA/ 150, 10000ot, 16MB cache. Po zapnutí PC mi neustále monitorovací systým ukazuje velké vytíže. Zápis je na 50% a čtení na 27%. Uklidní se to až tak po 15 minutách práce. V disku to výrazně skrčí a chřoupe. SKoro to připomíná stará zvuky flopy mechanik. OS mám Visty ultimate. Čím by to mohlo být?
-
Re: Rychlost disku
nepusta sa Ti pri starte OS automaticky aj antivirak s testom celeho disku?
-
google desktop, nero search, indexing services, superfetch?
-
Přesně jak psal Wong, na nemálo strojích Visty po startu dlouho (řádově minuty) jen tak chroustají na disku a pracovat se nedá...
Citelné je to zejména v případě malé kapacity RAM (pod 2 GB).
Proto obzvláště soucítím s majiteli notebooků s WV...
-
No tak jsem se koukal co tam běží a antivir ani nic dalšího. Procesor jede na 1-5%. RAM mám 2gb (dnes budu dodávat další 2gb) a shodou okolností mam visty i na NB kde jen jen 1gb RAM a tam se to chová úplně jinak. I po té co ten počítač skoro stichne se periodický ozve malé zachroupání jednou za dvě vteřiny. Připadá mi to jako by nestíhal disk. Ale práci to nijak nezpomaluje. Jen je to zvuk kvůli kteréme začínám uvažovat o změně disku nebo o reklamaci. Existuje nějakej soft kterej dokáže říct co nejvíc vytěžuje disk. Snažil jsem se hledat ale nic jsem nenašel.
-
FileMon - vyhodí přímo názvy souborů, ke kterym se přistupuje. najdeš to na stránkách sysinternals.com
-
-
Díky všem za radu. Monitoruju a to a vypadá to na kombinaci blbých aktualizací WV a disku raptor