Re: Asus 9600GT MG - ALZA
Pokud ma DDR2 a na webu je napsano DDR3, tak je celkem jedno, jesli jde o zamenu HW nebo chybu na webu. Jde o rozpor s kupni smlouvou (doporucuju screen webu rychle nekam ulozit) a tudiz je mozne pozadovat vymenu/odstoupeni od smlouvy dle vyberu kupujiciho. Pozor, na toto se ani nevztahuje 14 dnu (da se uplatnit i pozdeji, ale v zakone je ze neprodlene po zjisteni vady) a ma to proti 14ti dnum bonus, ze prodejce by samozrejme mel uhratit i dopravu (obema smery).
v alze ti dopravu z vlastní zkušenosti ani v tomto případě neuhradí:-( jde o rozpor s kupní smlovou, postupuj jak popisuje jezevec. měl bys v pohodě uspět. měli by ti ji buď vyměnit při osobní návštěvě reklamací nebo vrátit peníze - na toto máš v takovémto případě právo vždy.
OK díky za rady,patrně tam v pondělí skočíme a já se jim pokusím problém nastínit,doufám že nebude problém kartu na počkání vymněnit za jiný kus,kartu jsem známemu doporučil já a tak jsem taky částečně zainteresován:(
Ještě se chci zeptat...platí těch 14dní v případě že karta byla objednána na netu ale vyzvednuta osobně v Alze??
Citace:
Původně odeslal
Gestler
Ještě se chci zeptat...platí těch 14dní v případě že karta byla objednána na netu ale vyzvednuta osobně v Alze??
To bohuzel plati dle obchodnich podminek Alzy - zalezi jak ma definovano objednani pres net - zda je to zavazna objednavka (mas 14 dnu i pri osobnim vyzvednuti) ci zda to je jen rezervace a vlastni smmouva se uzavre az pri osobnim prevzeti.
Dival jsem se na ten web a cely popis te karty je zmateny. V katalogu ma karta uvedeno DDR2, v popisu DDR3. Frekvence taky nesedi. Ja bych ji vratil, vzal penize a koupil jinde.
tak v tomto případě 14denní lhůta při nákupu přes internet neplatí. ale v alze nebude problém se domluvit, vyhoví ti. zvlášť, pokud měli blbě popisky. to je vyloženě jejich chyba a určitě nebudou stát o nějaké trable či tahanice. v zákoně je podle mě o rozporu s kupní smlouvou, "že je možné na jeho základě(rozporu) odstoupit od kupní smlouvy až do 6 měsíců po uzavření". přesně nevím, možná mě někdo doplní, či opraví.
Dobrá,takže se shodneme na tom,že když bych se jim navrhlo jako řešení,vrácení karty s tím že případně doplatíme za třeba za jakoukoliv 9800GT,mělo by být vše v nejlepším pořádku:?
Citace:
Původně odeslal
Gestler
hledal jsem nějaký 9600GT od asuse opticky stejný a DDR2 nemá žádný z nich
a dival jsi se primo na web vyrobce? viz asus
vidim tam docela jasne DDR2
specifikace zde
samozrejme maji chybu v eshopu (ikdyz v nazvu maji ddr2), snad ji vezmou zpatky...
OK tak v tom případě jim nesedí takt pamětí a GPU,vyskytl se ale ještě další problém a to poškozené originální balení,konkrétně mírně roztrhaná krabice,jak vnější obal tak i vnitřní díl:rolleyes:bude to nějaký problém?
Reklamujes kartu, ne krabici.
Citace:
Původně odeslal
Hynchenzo
Reklamujes kartu, ne krabici.
jo ale příslušenství donést musí. tohle není reklamace to je odstoupení a měl by doručit vše co bylo součástí balení. tedy kromě krabice. mám na mysli nějaká cdčka, redukce, apod. jinak mu právě chybějícím příslušenstvím mohou argumentovat nějaký storno poplatek vůči původní ceně.
Citace:
Původně odeslal
Jey
jo ale příslušenství donést musí. tohle není reklamace to je odstoupení a měl by doručit vše co bylo součástí balení. tedy kromě krabice. mám na mysli nějaká cdčka, redukce, apod. jinak mu právě chybějícím příslušenstvím mohou argumentovat nějaký storno poplatek vůči původní ceně.
Tak jde o to aby nějakej dobrák nezačal kalit vodu kvuli roztrhlé krabici cca 3cm roztrhlý vnější obal(je vážně ze slabého papíru)a trochu roztrhlé to vnitřní papírové balení.Myslím ža na balení vubec nesejde,jde vážně o kartu,myslím že bez krabice se hravě obejdeme,stačí když by nám oproti doplatku(dejme tomu klidně +100Kč za poškozené balení)dají jinou kartu
1. obal neni soucasti/prislusenstvi kupovane veci, takze vratit ji muzes/nemusis
2. lhuta 6 mesicu pro rozpor s kupni smlouvou se pocata od prevzeti veci
3. pokud z webu alzy neni jasne, kdy je smlouva uzavrena, dovodil bych, ze se bude za uzavreni smlouvy pocitat jeji uzavreni na dalku, protoze je to pro tebe priznivejsi (§55(3) OZ)
Rekalmace proběhla absolutně bez problemu a rychle;)