-
Výběr notebooku
Mám takový zvláštní quest a to sice vybrat notebook co bude co nejlehčí asi 15 ka.. co nejvíc ram apod.. hlavně aby byl co nejlehčí.. zajímavostí tohoto questu je že musí být dražší než 40 000,- skrz náš demetní stát a státní sektor přidělování peněz.. Děkuji moc za každou radu. Bude se jednat o normální aplikace word+exce atd... ale myslim že nad 40 000 bych ho moh použít i jako pařební stanici když bych si ho pučoval na cesty.. díky moc
-
Re: Výběr notebooku
Velky notebook ma vic plastu, vetsi LCD...atd. Pokud nechces kupovat neco jako bambusovy notebook, tak na tom vahu neusetris. Pokud chces, aby notebook neco vydrzel, tak tam bude dalsi vaha navic. U 15,4" se asi pod 2,5kg nedostanes.
Takze pro lehci notebook musis jit do mensi velikosti.
-
-
OK, ten Latitude je pod 2,5kg :) Spis jsem to myslel tak, ze nefunguje nazor - kdyz obycejny 15" ntb za 15 000 vazi 3kg, tak urcite sezenu za 40 000 nejaky 15" s 1,5kg.
Taky je otazka, jak se tech 2,3kg namerilo. Jestli bez mechaniky, adapteru...atd.
-
Můžu tě ubezpečit, že to E6500 2,3Kg určitě vážit nebude - váhu asi převzali z webu DELLu, kde je to startovní hmotnost (bez mechaniky a jen s 4-článkovou baterií). viz. http://www1.euro.dell.com/content/pr...928&l=cs&s=pad Reálně bych to viděl okolo 2,7kg se 6-článk. baterií
Ovšem i tak je o něco málo menší a lehčí, než předchůdce D830. Hlavně ty panty a celková tuhost je perfektní. Ovšem trochu nevýhodou je, že když koupíš 9-cell baterku, že bude přečuhovat, to u D830tky nebylo.
-
Jasný, já to detailně nezkoumal, jen jsem pastnul co mi vypadlo z hledání:).
-
Je mě vcelku jasný že se nedostanu na 1,5kg.. Ale přecijenom je to zase nějakej pátek co jsem se zajímal o notebooky a tak se ptám vás na odbornou radu :) Dell mě moc k chuti nejde, ale určitě si o něm zjistím víc, kdyby měl ještě někdo nějaký nápad.. budu za něj jen a jen rád.. navíc jak znám matku tak nakonec řekne konečný slovo stylem "Jééé ten bílej je krásnej" takže asi tak :) Ale díky za každou radu :)
-
napriek tomu ze ti dell "nechuti" skusal si mrknut nejaky dell 1530 ? Kupil som to manzelke nejako v juni 2008, je to lahke, tiche, pomerne slusna vydrz na baterku... vopchal som sa vtedy do 1300 eur tusim, teraz to musi byt o kus lacnejsie.
-
lcd 13.3' http://www.alza.cz/sony-vaio-z21xn-b-d104429.htm
15.4 http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-w500-d98958.htm
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=58622
Nevim co mas proti delu, ale jejich Nbd zaruku zatim nikdo neprekonal.
http://www1.euro.dell.com/content/pr...47079~0~237379
Jinak podle tvych parametru bys musel mit tak 100kk
Herni ntb s poradnou Vga navic 15.4 a vahou do 2 kg je velice prisne kriterium.
Jako herni stanici si nepredstavuji neco s 8600gt apod, protoze ten vykon na dnesni hry uz nestaci. Sam takovy ntb mam - 5000 b v 3d marku 2005 je na dnesni hry malo.
-
No mám počítače dell spojeny se školním stolním PC.. ale dám na vás.. ty hry jsou pouze vedlejší produkt.. Hry už skoro nehraju a momentálně mám PC na kterým mě běží vše.. takže pohoda, mrknu po těch dellech :) když říkate že sou oki.. Děkuji všem :) jinak i těch 100k by bylo asi možných, ale přežije s něčím low endovějším.. a lepší si nezaslouží :)
-
Zkus taky kouknout na Dell XPS™ M1330, popřípadě M1530 jak už ti tu radily...jsou to od jakoby "herní" NTB od Dellu s hezkym desingem.
-
A co kouknout po nejakem Apple ci Sony?
-
no tak jsem sledoval dell a vypadá to dobře, ještě se poptám jaký firmy dělají podsvícení kláves ? nebo nějaké jejich osvětlení? děkuj děkuji :)
-
Ještě to co vím tak to dělá IBM, ale není to podsvícení, ale spíš nasvícení - mají mini-lampičku v horním rámu víka.
-
Podsvícení kláves dělá apple u macbooku pro což je imho taky jedinej důvod proč utratit za notebook víc než 40k :)
-
I u nekterych modelu Dell muze byt podsvetlena klavesnice.
-
1 Příloh-a(y)
Ano, u nove rady Ecek je moznost nakonfigurovat notebook s podsvicenou klavesnici (plus cca. 1100 v konfiguratoru) a z vlastni zkusenosti mohu rict, ze je to skutecne skoro to nejlepsi na tomto notebooku :)
Da se to samozrejme nastavit v ramci intenzity podsviceni, delky podviceni po poslednim stisku klavesy ci touchpadu, zapinani tehle funkce senzorem podle intenzity okolniho osvetleni atd. Jinak je to skutecne skvely, zvlast na praci vecer ci ve tme, klavesy jsou prosvicene vcetne symbolu, citelnost vyborna.
Ikdyz je ledka ve viku u IBM/Lenovo taky vyborna vec, s timhle se to neda srovnavat, tohle je skutecne funkcne jinej level :)
-
1 Příloh-a(y)
Mám stejnou zkušenost jako psal tiktak, pokud by tě zajímalo jakej je zhruba rozdíl mezi typem osvětlení DELL (E) a IBM, tak jsem se pokusil o porovnání E6500 vs T60, ovšem mám starej foťák, kterýmu noční režimy nejsou moc pochuti, ale pro hrubou představu by to mělo stačit.
-
jj podsvetleni klaves je vyborna ficura u novych dellu, a dokonce to nesviti do oci mezi klavesama, jak jsem se bal ze bude...