Re: Excel - graf na kumulaci
Njn, ale jak bys to chtěl v jednom grafu řešit? To leda že bys měl levou svislou osu poznačenou jako pro měsíce a pravou svislou bys měl extra pro tu kumulaci... Ale upřímně o tohle jsem se v Excelu nikdy nepokoušel tak nevím, jestli to jde...
Čili, jestli to dobře chápu, tak co potřebuješ ty, je mít na ose x
leden ... prosinec, kumulace
a u každého měsíce mít dva sloupečky, plán a skutečnost, je to tak?
a přitom ještě v tý kumulaci za celej rok a aby měsíce nevypadaly jak sedm trpaslíků...
1 Příloh-a(y)
Hah, vítězství :-D
Viz screen, občural jsem to tak, že jsem si vytvořil čtyři řady, jak je vidět ze screenshotu, finta je v tom, že si pro tu třetí a čtvrtou (tedy Kumulovaně - plán, Kumulovaně - skutečnost) zadáš do měsíců nula a do Kumulace součet, u "nekumulovaných" hodnot je to právě naopak, jak je vidno z tabulky... A teď přijde finta "fň", klikneš si na třetí a a čtvrtou řadu a dáš vždy Ctrl+1, zobrazí se ti okno Formát datové řady, v části Možnosti řady klik na Vykreslit řadu na - Vedlejší osu... A voilá, máš tam další svislou s vhodnějším měřítkem :-)
Kdyby cokoliv nebylo jasný, tak se ozvi, ale snad to je to cos potřeboval... Jinak jsem to tvořil v Excelu 2007 ale tuším že v nižších by to mělo jít taky...
Děkuji, hned zítra to detailně prostuduji, je to každopádně přesně to, co potřebuji. Již jsem ohodnotil dle zásluh :)
Není zač, kdyby bylo něco nejasný tak sem hoď dotaz, ale myslím, že z toho screenu to celkem vyplývá, je prostě třeba dát ty kumulativní řady na vedlejší ose a pak to bude vypadat celkem rozumně :wink:
No nic teď jdu spát, zítra budu do Excelu čumět tak osm až deset hodin :-D