Sestava - problém při spuštění XP
Kámo má již nakou dobu ode mě sestavu, 2,5 let
dfi ultra-d, 4200+ X2, 2*512mb ram, max liberty 400W, seagate 320gb
měl problémy při zapnutí pc s najetím systému, nenajíždělo to vůbec do XP, BSOD apod. nebyl ani jednou,
přeinstaloval sem komplet systém, nahodil všechny potřebné drivery apod, XP SP2 atd....
Chvíli to bylo ok, 2 dny, dnes se ozval že ten stejný problém, neinstaloval tam žádné programy, čili SW (systém, ost programy apod.) problém bych vyloučil, jediné co mne napadá je že odešla náká součástka, tipl bych HDD.
Napadá Vás kde je zakopaný pes?
Re: Sestava - problém při spuštění XP
Udělal bych důkladnou vizuální kontrolu kondenzátorů na desce a ve zdroji.
Padá mu to len pri LOAD-e / zaťažení, alebo aj IDLE (len tak - samo od seba) ?
Peca-on-line
Mrknu na mobo apod, ale o tom že by šel z něčeho smrad (spalený kondík apod) neříkal nic, to by poznal.
Janikbanik
problém je při spuštění pc a vůbec najetí do systému XP, ne se stabilitou
Problém v HDD bych tedy vyloučil:
http://img32.picoodle.com/img/img32/...um_a1183d2.jpghttp://img37.picoodle.com/img/img37/...rm_3464bd7.jpg
Projel sem důkladně desku vizuálním pohledem a nikde jsem nespatřil žádný problém, to stejné u zdroje, žádný nepříjemný závan.
Eště zkusím prohnat ramky memtestem, což může být jedem zdroj problému anebo pak problém někde v MB ale to netuším kde přesně, nic jiného to být nemůže.
Zdá se mi příliš obecně popsán problém, třeba:
Citace:
Původně odeslal
tnema
....měl problémy při zapnutí pc s najetím systému, nenajíždělo to vůbec do XP, BSOD apod. nebyl ani jednou,....
Kdy( při čem - inicializace RAM nebo HDD nebo....) se stopl boot PC? Co to vypsalo? co následovalo? PC stojí nebo se dokola restartuje...
Divny je, ze to delalo pred tim co jsi provedl cistou instalaci (pak ty 2 dny vse OK) a pote opet to same? Takze bych nevyloucil ani SW, nicmene muze to byt RAM, PSU, samotna MB.
Zkusil jsi vse rozpojit (vytahat RAM, GK, napajeni z MB....) profouknout a opet zapojit?
Zkontrolovat kabely.
Nech zapojeny jenom jedem pametevy modul a vyzkousej to tak.
Jestli mas moznost tak zkus jiny Zdroj.
Chladice na CPU i NB jsou OK, prehrivanim to byt nemuze?
Blackknight :
zapneš pc, monitor je v pohotovost. režimu, slyšíš jak se fany rozjedou, vše najíždí, hdd se roztočí, ale monitor je furt v pohotovost. režimu, nerozsvítí se, pc na nic nereaguje, musíš tvrdý restart, pak teprve se monitor zapne, vyskočí že XP měli problémy při spusštění a máš klasicky na výběr jak XP spustit, pokud dáš spustit běžným způsobem nic se neděje zas v pohotovost režimu, je nutný dát poslední známou konfiguraci, pak XP férově naběhnou.
Jednou to je tak jak jsme popsal, jindy přijde, zapne a vše normál najede.
cody1:
2 roky to jelo vše oki, on do toho nijak nezasahoval, občas naky zbytečný soft, proto preventivní reinstall XP, zadny dalsi soft v době oněch 2 dnů tam nedával, vypadá top na hw problém co jiného,
eště mě napadá monitor bo kabel ..... :?:
chladiče jsou v poho, nic povoleného apod., case kvalitně chlazena
na mojim notasu taky přestali fungovat XP ale s tim rozdílem, že nejdou ani nainstalovat na zformatovaný disk. po nahrátí Win 98 a následnýych testech zatížení je vše OK. v mojim případě ale jde o nějakou spálenou součástku,je trochu cejtit spálenina,nebo nějakou pěkně načatou.. v biosu mi to hlásí chybu na chipsetu.. hlásí to ale pouze v biosu
Citace:
Původně odeslal
tnema
Blackknight :
zapneš pc, monitor je v pohotovost. režimu, slyšíš jak se fany rozjedou, vše najíždí, hdd se roztočí, ale monitor je furt v pohotovost. režimu, nerozsvítí se, pc na nic nereaguje, musíš tvrdý restart, pak teprve se monitor zapne, vyskočí že XP měli problémy při spusštění a máš klasicky na výběr jak XP spustit, pokud dáš spustit běžným způsobem nic se neděje zas v pohotovost režimu, je nutný dát poslední známou konfiguraci, pak XP férově naběhnou.
Jednou to je tak jak jsme popsal, jindy přijde, zapne a vše normál najede.
Jednou jsem si koupil použitou grafickou kartu Ati radeon X1600 tuším a dělalo mi to něco podobného, vše běželo, jen monitor spal...Úplně poprvé mi normálně OS najel, jen se kusal obraz...říkal jsem si, že to je absencí ovládačů, při instalaci ovládačů se to kouslo a už nikdy se mi nepodařilo(vlastně jednou asi dvojnásobným tvrdým restartem), aby grafika najela...
Grafiku jsem reklamoval(byla snížena jen záruční doba, bo byla použitá), grafika byla uznána za neschopnou k práci a byly vráceny peníze, PC normálně běží doteď z původní grafikou ->
-> vidím to na začínající problémy s grafikou, zkusil bych vyměnit na testy za jinou, jinde bezproblémovou :)