Re: Low power/cost server
disk bych radeji vzal WD, treba 1 plotnovej 640gb (wd6400aaks). Je rozhodne rychlejsi a tissi
6400AAKS je dvouplotnovej.
Co vsetko na tom serveri budes "provozovat"? Imho spada v uvahu vypnutie swapu, namiesto disku dat CF kartu a vypnut logy resp. logy presmerovat niekam inam, pripadne pouzit nejaky notebookovy disk alebo dokonca mensi (1.8" ak sa to da niekde zohnat este).
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
6400AAKS je dvouplotnovej.
jj, mas pravdu, ma 2 plotny po 320gb. kdyz jsem to psal, tak jsem nejak myslel na novej 3200aaks. kazdopadne zbytek myho prispevku plati...
Ok, disk jsem tedy zmenil.
Citace:
Původně odeslal
PiT
Co vsetko na tom serveri budes "provozovat"? Imho spada v uvahu vypnutie swapu, namiesto disku dat CF kartu a vypnut logy resp. logy presmerovat niekam inam, pripadne pouzit nejaky notebookovy disk alebo dokonca mensi (1.8" ak sa to da niekde zohnat este).
Pobezi tam databaze (MySQL pravdepodobne) a nejake servery, Tomcat, JBOSS. Nevim jak jsi to myslel s tim diskem. Proc tam davat CF kartu? btw: 1,8 disk maji tenhle http://www.alza.cz/pevne-disky/1-8-s...i/18848631.htm
Ja som power/cost bral ako co najmensi odber elektriny - preto CF alebo notebookovy disk.
CF karta ma prakticky nulovu spotrebu, ked ju porovnas s normalnym diskom.
Ale ked Ti tam pobezia weby a databazy, potom sa normalnemu disku asi nevyhnes a rovno tam kydni mirror pripadne nejaky skript, co ti bude robit pravidelne zalohy.
Mozno by som na Tvojom mieste zvazil aj 4GB pamatovy modul, ak tam bude tych webovych aplikacii (tomcat) resp. databaz dost...
Citace:
Původně odeslal
PiT
Mozno by som na Tvojom mieste zvazil aj 4GB pamatovy modul, ak tam bude tych webovych aplikacii (tomcat) resp. databaz dost...
Little Falls 4GB moduly nepodporuje.
Citace:
Původně odeslal
bukva
Aha :) Tak potom je to imho na server nie moc vhodny napad resp. zavisi od toho, co/kolko toho na tom bude mat...
Neviem, ci bude 2GB a ten Atom na tu Javu stacit... Otazka je, kolko tam toho bude a kolko bude klientov.
Nebojte, 2GB staci celkem v pohode. Serveru s takovou pameti na javu uz jsem mel v ruce XX. Oni se toho obvykle vsichni boji, ale nepobezi na tom WebSphere...takze v pohode. Uzivatelu zatim neplanuju moc. Kdyby nejak vyrazne narustaly pocty uzivatelu, tak poridim profi server.
Jinak co se tyce spotreby, tak mi nejde o to usetrit 5 wattu za cenu takoveho nekonvencniho reseni jako je CF karta.
Pit: Jo uvazujes jako ja....nakonec jsem stejne dosel k 3.5" disku. Pravidelne zalohy samozrejme prijdou ke slovu zahy.
Jinak porizovat to budu do 14 dnu a pak budu referovat jak jsem dopadl. Zatim diky vsem.
Citace:
Původně odeslal
bukva
Je to imho Little Falls 2, nicmene i ten nepodporuje 4GB moduly.