Sejmutí pasivního chladiče u DFI LanParty UT NF3 Ultra-D
Ahoj, chtěl bych Vás poprosit o zkušenosti se sejmutím malého pasivního chladiče ze zmíněné desky. Aktivní větráček se mi zastavil a málem mu shořela nálepka na něm uchycená, než jsem si všimnul, že něco není v pořádku. Mám k dispozici velký pasiv Thermaltake HR-05, který bych rád osadil na desku, ale problém nastal po sudnání vetráčku z malého pasivu na chipsetu - ten pasiv ne a ne sudnat:( Drží jak přibitý, prsty se mi ho nedaří sundat a páčit ho něčím mám strach. Máte někdo zkušenost se sejmutím? Poradíte? Předem díky.
Re: Sejmutí pasivního chladiče u DFI LanParty UT NF3 Ultra-D
Na grafikách prý pomáhalo dát je do mrazáku. Jestli se ten pasiv nehne ani otáčením, tak bych to zkusil.
(zase tak drahá deska to neni) :)
Citace:
Původně odeslal
Camaro 79
(zase tak drahá deska to neni) :)
draha neni, ale sehnat v dnesni dobe nahradu by nebyla prdel imho...
ale jinak mas pravdu - bud mrazak (ale tam pak musis desku skutecne dobre nechat oschnout pred pouzitim), anebo lepsi byva druhy extreme - teplo. tzn nahrat to fenem napriklad ;)
Díky za návody, dám vědět jak jsem uspěl - zkusím prvně ten fén (přemýšlel jsem jesli nezkusit na chvíli zapnout pc jen s tím malým pasivem - upřímně vzhledem k očouzení nálepky na větráku kdo ví jak dlouho šlapal jen s ním) a pak zkusit kroutit, ale přide mi to trošku drastický. Nerad bych ji odpálil, ptze zase tak levná nebyla - stála mě v době koupě přes 3500 a přesně jak psal MaWa - teď ji namám možnost sehnat. Navíc je otestovaná, odladěná a jsem s ní spokojenej, takže bych pak nerad sháněl něco jiného, navíc pro mne v tuto chvíli katastrofální představa (vzhledem k nedostatku času) přeinstalovávat systém. A celou novuo sestavu (což by v danou chvíli bylo asi rozumnější řešení) bych pořizoval kolem 20000 - 25000 a na to v tuto chvíli nemám:(
Doplněno:
Super fén zafungoval, hýbe se to:) Jdu tedy odmontovat všechno příslušenství z PC a desky a vyjmout desku ven, abych místo toho prcka namontoval pořádnej pasiv:) Moc děkuju za tip!:)
Tak budu mít asi přeci jen ještě jeden dotaz - nedaří se mi sundat zbytky teplovodivé pasty na chipsetu:( Je to nějaká děsná žvejkačka a zůstal tam tenký film této hmoty, který se mi nedaří zcela dostat dolu ani nehtem... (zkoušel jsem to alpou, ale taky bez úspěchu...). Otáznka zní - pokud na tyto zbytky žvejkačky dám teplovodivou pastu a nasadím velký pasivní chladič, bude to vadit? Nebudou se některá místa více přehřívat? Nebo je to OK a nic se nestane? Díky moc za odpovědi.
Určtě se pokus to ještě nějak sundat. Pokud nemáš po ruce žádnou chemii, tak pomáhá to drhnout prstama a teplou vodou. Ovšem musíš desku pak pečlivě osušit a nejlepší by bylo to i vystříkat něčím na ochranu elektrických obvodů.
Jinak zkusil bych to nejdřív lihem, pak ředidlem. Nejlépe nějakým odstraňovačem těsnění a lepidel. Ale se všim opatrně.
Citace:
Původně odeslal
Pedroso
Tak budu mít asi přeci jen ještě jeden dotaz - nedaří se mi sundat zbytky teplovodivé pasty na chipsetu:( Je to nějaká děsná žvejkačka a zůstal tam tenký film této hmoty, který se mi nedaří zcela dostat dolu ani nehtem... (zkoušel jsem to alpou, ale taky bez úspěchu...). Otáznka zní - pokud na tyto zbytky žvejkačky dám teplovodivou pastu a nasadím velký pasivní chladič, bude to vadit? Nebudou se některá místa více přehřívat? Nebo je to OK a nic se nestane? Díky moc za odpovědi.
Co to opatrne odrezat ziletkou? (ziletku mezi 2 prsty a prohnout)
Co nějaký jemný smirek??já ho celkem s úspěchem použil při stejném problému ale na GK
Citace:
Původně odeslal
Gestler
Co nějaký jemný smirek??já ho celkem s úspěchem použil při stejném problému ale na GK
Na to jsem si netroufl, ale chvili jsem to smudlal, pak mě to přestalo bavit a přetřel jsem to silver teplovodivou pastou, nasadil velkej pasiv a šlape to jak hodinky. Ono by to snad šlapalo i jen s tím malým pasivem - nedokážu si představit, jaký tam muselo byt vedro, když nálepka na zaseknutým vetráčku byla očouzená (jak když se hodí do ohně). A systém držel stabilně:) Tak tahle diskuze se může zamknout. Ještě jednou díky moc za rady a pomoc.
Citace:
Původně odeslal
jimmy
Co to opatrne odrezat ziletkou? (ziletku mezi 2 prsty a prohnout)
Vidíš sakriš, to mě nenapadlo..Nevadí, funguje to a do budoucna budu kdyžtak vědět:) Děkuju.