-
jde používat sata II s win xp?
k tematu, pokud aktivuji v biosu sata II bsod, je problem vubec aby win naběhly
dá se to nějak řešit sata drivery k zařízení na desce či co s tim?:sad:
trocha hledání.... se tim prolouskávám... http://4um.overclocking.cz/showthrea...ht=sata+win+xp
-
Re: jde používat sata II s win xp?
http://4um.overclocking.cz/showthread.php?t=58438
//a návod na změnu režimu z IDE na native-SATA tu taky někde byl ;)
-
SATA 1 a SATA 2 sa lisia len v rychlosti 150MB vs 300MB tam neni ziadna zmena technologie taka aby sa kvoli nej davali ine ovladace. Skor ci doska podporuje SATA 2 , v tom pripade treba prepnut disk softw/hardw. na SATA 1/2.
-
Jasné zapnu v biosu, kouknu přesně jak to mam momentálně jedu pouze v ide režimu tzn ata 133 pak budu řešit přepnutí disku na onu rychlost http://4um.overclocking.cz/showthrea...ighlight=ide+s
-
No tak ty si nastavil pri instalacii aby SATA disk emuloval IDE disk to z rozhranim sata 1/2 nema nic spolocne, staci doinstalovat SATA driver do win a bude to ficat i ako sata.
-
Citace:
Původně odeslal
AjsTi
No tak ty si nastavil pri instalacii aby SATA disk emuloval IDE disk to z rozhranim sata 1/2 nema nic spolocne, staci doinstalovat SATA driver do win a bude to ficat i ako sata.
U mě to nefunguje ani s driverem přiloženym na origo CD k desce,prostě SATA režim u mě znamená BSOD nebo sek v butování.
-
mě se nějak nedaří vnutit ovladače pro sata řadič v režimu ide asi to budu zkoušet až s novou instalací
-
Citace:
Původně odeslal
AjsTi
SATA 1 a SATA 2 sa lisia len v rychlosti 150MB vs 300MB tam neni ziadna zmena technologie taka aby sa kvoli nej davali ine ovladace. Skor ci doska podporuje SATA 2 , v tom pripade treba prepnut disk softw/hardw. na SATA 1/2.
ja mam dosku so S-ATA2 a ked som mal na nej 2xHDD S-ATA tak v rajdu som mal polovicny vykon, pritom ked som mal dosku so S-ATA tak to islo perfektne...
potom som si radsej kupil HDD so S-ATA2 lebo som nijako nevedel poriesit problem...
-
Ked narves do SATA2 dosky disky SATA 1 nemozes ocakavat aby sli ako SATA 2. Co sa tyka druhej moznosti, tipujem dve rozne dosky a dva rozne ovladace.
-
Citace:
Původně odeslal
JERROME
mě se nějak nedaří vnutit ovladače pro sata řadič v režimu ide asi to budu zkoušet až s novou instalací
JJ přesně,zkoušel jsem ten co se doporučuje tady http://4um.overclocking.cz/showthread.php?t=58438 a stejnej problém,buď hláška že dané umistění nebsahuje info o mém hardwaru,nebo se instalace nezdaří.
-
Citace:
Původně odeslal
JERROME
To nejde, musíš použít nějakého prostředníka (3. řadič) nebo po přepojení nastartovat z CD a provést "opravnou" instalaci.
-
Citace:
Původně odeslal
AjsTi
Ked narves do SATA2 dosky disky SATA 1 nemozes ocakavat aby sli ako SATA 2. Co sa tyka druhej moznosti, tipujem dve rozne dosky a dva rozne ovladace.
aha, takze podla teba je S-ATA1 a S-ATA2 je rozdiel? blbost! co mas z teoretickkej priepustnosti ked HDD viacej nezvladne? podla mna by mi to islo vpohode s inou kombinaciou HW, zrejme HW nebol kompatibilny alebo zle poriesene ovladace lebo nemohol byt o polovicu nizsi vykon ako som mal na doske(S-ATA 1) so S-ATA1 HDD
-
Citace:
Původně odeslal
Paolo
To nejde, musíš použít nějakého prostředníka (3. řadič) nebo po přepojení nastartovat z CD a provést "opravnou" instalaci.
jasné k tomu jsem došel ;)
-
Ještě lamerskej dotáze,jak vecpu ty ovladače do instalace XP?
-
já než bych hledal čim a jak, tak zjišťuju že budu muset použít disketovou mechaniku, kterou sem zhruba 2-3 roky nepoužil FUJ:mad:
-
Citace:
Původně odeslal
JERROME
já než bych hledal čim a jak, tak zjišťuju že budu muset použít disketovou mechaniku, kterou sem zhruba 2-3 roky nepoužil FUJ:mad:
jj u win xp je to tak. jeste jedna moznost je nlitem modnout instalacku a pridat do ni patricne ovladace
-
jj, nLite je mocný nástroj. nejen na přidání prakticky všech možných ovladačů, ale i na úpravu kdejakých systémových vlastností a odebrání balastu. vynikající ;)
-
Citace:
Původně odeslal
skorec1
aha, takze podla teba je S-ATA1 a S-ATA2 je rozdiel? blbost! co mas z teoretickkej priepustnosti ked HDD viacej nezvladne? podla mna by mi to islo vpohode s inou kombinaciou HW, zrejme HW nebol kompatibilny alebo zle poriesene ovladace lebo nemohol byt o polovicu nizsi vykon ako som mal na doske(S-ATA 1) so S-ATA1 HDD
Sata na doske ohladom radicov som myslel. Zrejme sme si zle porozumeli.
-
Citace:
Původně odeslal
JERROME
Je to tak, kvůli tomu jsem pořídil jednu na USB a už ní prošlo asi 15 "F6" disket...
-
tak podařilo se, sice že mi jde režim sata vidim leda dle zaplého ahci v biosu:D řekl bych žádná změna proti ata 133 ale pochválit se musim nakonec sem laboroval s ovladači z asus stránek :cool: a disketu nemusim chvíli vidět, hnus velebnosti :rolleyes: hm ani previt hdtune nešlape jak má
-
zapnutim AHCI modu se aktivuje NCQ - řazení příkazů k disku podle fyzické pozice. záleží na využívání, při práci s většíma souborama to je znát.
a HD Tune native-SATA disky nepodporuje, co se SMARTu a infa o disku týká. ale testovat jde. zjištění infa a SMARTu u native SATA disků umí EVEREST. tam mi to fungovalo vždy.
-
jo možná kouknu na to přepínásí sata1/2 i když v tom už toho asi moc nevymyslim a everest a smart no nešlape, sem si právě liboval jak mi pěkně detekuje smart a teploty a prd :evil:
-
SMART se mi nezobrazuje :-(
Zápasím s podobným problémem. Notebook se SATA diskem (OEM Hitachi) + AHCI mod v BIOSu a nelze mi detekovat SMART vypis... ani v Everestu, ani v Hard Drive Inspector.. ty softy proste nevidi zadny disk. OS Win XP SP3.
Netušíte v čem může být problém, případně čím se k SMARTu dostat? (změně nastavení z AHCI na IDE v biosu bch se kvůli reinstalaci zatím rád vyhnul)
Mám podezření, že HDD v notebooku není zcela v pořádku, proto se po SMARTu tak sháním...
Díky za tipy.
-
Re: SMART se mi nezobrazuje :-(
Citace:
Původně odeslal
Connor
změně nastavení z AHCI na IDE v biosu bch se kvůli reinstalaci zatím rád vyhnul
netřeba reinstall. default IDE driver v sobě widle majou, pojede ti to.
-
Re: SMART se mi nezobrazuje :-(
Citace:
Původně odeslal
Connor
Zápasím s podobným problémem. Notebook se SATA diskem (OEM Hitachi) + AHCI mod v BIOSu a nelze mi detekovat SMART vypis... ani v Everestu, ani v Hard Drive Inspector.. ty softy proste nevidi zadny disk. OS Win XP SP3.
Netušíte v čem může být problém, případně čím se k SMARTu dostat? (změně nastavení z AHCI na IDE v biosu bch se kvůli reinstalaci zatím rád vyhnul)
Mám podezření, že HDD v notebooku není zcela v pořádku, proto se po SMARTu tak sháním...
Díky za tipy.
A co obyč. DOSovská diagnostická utilita používající k přístupu BIOSový INT 13?
http://www.hitachigst.com/hdd/support/download.htm