Chci si koupit k fotaku poutko na ruku a chci se zeptat na nějaké vaše zkušenostim nebo v čem to má nevýhody oproti velkemu popruhu kolem krku..,dík;)
Printable View
Chci si koupit k fotaku poutko na ruku a chci se zeptat na nějaké vaše zkušenostim nebo v čem to má nevýhody oproti velkemu popruhu kolem krku..,dík;)
Osobne mam dlouhodobe zkusenosti s orig. poutkem Canon E-1 (http://www.bhphotovideo.com/bnh/cont...u=12984&is=REG) a mohu jedine doporucit. Je k tomu ale potreba batterygrip, ktery ma druhe ocko. Stativovy sroub zustava nedotcen. K napodobeninam, ktere zavit posouvaji mimo telo, nemam duveru - cokoliv tezsiho to proste neudrzi (napr. telo + grip = 1.5kg, tezsi objektiv bez stativove objimky = 800g), zakladna handstrapu je povetsinou plastova.
Ja mam neoriginalni handstrap z ebaye a muzu jen doporucovat. BG nemam a nechci, takze jina moznost ani neni...
Velkej popruh:
+ mam volny obe ruce
+ bezproblemu se daji prehodit objektivy
- na delsi noseni to neni (fotak musim stejne pridrzovat rukou)
- blbe se to sklada do batohu/brasny
Handstrap:
- zabira to ruku
- problem s prehazovanim objektivu - vicemene je pak potreba dalsi ruce nebo si neco nekam polozit
- stativovej zavit "mimo osu" - ja tu desticku pri davani na stativ sundavam
+ rozhodne mne to tolik neotravuje pri noseni - fotak nosim "povesenej" na ruce a nemusim ho tim padem svirat
+ vleze se mi bezproblemu do batohu (kam se fotak s BG nevleze)
Velkej popruh na krk jsem sundal a nosim jenom handstrap
Používám originální grip strapy - pokud fotím lehčími sestavami (cca do 2 kg), tak obvykle výhradně s grip strapem, s těžkými objektivy nebo potřebou přesunu bez uložení do brašny přidávám klasický popruh (který se u Oly na grip strap dá připevnit).
Výhody jsou jasné - grip strapy jsou jistota a navíc umožňují mít foťák v ruce mnohem déle (i s relativně těžšími sestavami hodiny), protože člověk nemusí foťák držet zdaleka tak pevně, mimo toho se nikde neplete velký popruh. Nevýhodou je to, že člověk nemůže mít obě ruce volné (u přehazování objektivů to pro mě problém není), ale to se dá pořešit vhodnou brašnou a pro těžké sestavy nebo přesuny se grip strapy nemohou srovnávat s klasickým pořádným popruhem přes rameno.
Nevím, co je ta Hama zač (Hama vyrábí/distribuuje jak velmi kvalitní věci, tak odpad), ale nevypadá podle obrázku materiály ani designem nic extra. Doporučoval bych kůži nebo neopren a osvědčené značky, které grip strapy (případně hand/wrist strapy) dělají léta a prokazatelně to umí, jako jsou např. Hakuba: http://www.hakubausa.com/csite/c_pro...sp?cc=50&cs=50 nebo Optech: http://optechusa.com/category/second/?CATEGORY_ID=4 . Určitě se oplatí podívat se po zahraničních krámech/ebay, těchhle věciček je hodně a u těch dobrých se dají najít reference.
HAMA.Nic extra no.Čekal jsem trošku od te kvality víc.Ale tím neříkám, že to nebudu používat;)
for wong:Velky popruh ma jeste jednu vyhodu,když ti je zima na ruce,tak si je můžeš na chvíli strčit do kapes ohřát a pak jít zase do akce:D
Jinak s tím skládáním toho velkého popruhu do brašny máš pravdu, je to trošku nepohodlné:p