-
ASUS P5B
Zdar, nevim kam ten prispevek zaradit ... posledni tyden se mi objevuje nasledujici problem - zapnu PC, najede obraozovka s nazvem desky, dobrou minutu se nic nedeje a pak se objevi nejaka hlaska o tom, ze mam priradit jine boot medium a restartovat comp, pokud ho restartnu pres vypinac na prednim panelu, udela to to same, kdyz ho natvrdo vypnu vzadu ze site a znova zapnu a pres predni vypinac zapnu, komp najede normalne a nezaznamenavam zadny problem v jeho chodu. Nevim, jestli je problem s touto deskou, nebo necim jinym. Comp - Intel DuoCore 2,4GHz, 2GB RAM, Grafika ATI 1950XT, 350GB disk. Diky za radu, j.
-
Re: ASUS P5B
tak 1. dotaz: už jsi někdy zkoušel vstoupit do biosu tvé desky? obvykle deska píše: hit del if you want run setup. Prostě mačkej delete pokud chceš do setupu
to je bios. Tam bude položka boot tu si otevři, zkontroluj nastavení, jsou tam položky: 1st boot device 2nd boot device atd.. prostě z čeho chceš aby systém nabíhal jako 1. si idealně nastav cd nebo dvd rom, jako druhý disk na kterém máš systém, pro spouštění instalačního media windows;)
-
ad 1) ano, neni pro me problem vstoupit a editovat BIOS
ad 2) default mam nastaven 1. boot z disku na kterem mam system, 2. bood CD/DVD ...
nevim, jak to napsat - kdyz proste zapnu komp, on proste nenajede z disku, jen kdyz ho natvrdo vypnu ze site a znovu zapnu ... pak se zadna hlaska uz neobjevi ... jen jsem chtel vedet, zda uz deska konci nebo to muze byt tim diskem
-
presne jak pises, pokud prvni bootuje z disku, tak je problem na ceste disk->kabel/y->deska->teoreticky zdroj
disk je na ksande samostatne?
-
ano, disk visi sam ... v pondeli budu preinstalovavat win a pridam jeste jeden disk a zkusim na nej hodit ten win, kdyz tak uvidim, jinak bych musel reklamovat desku ... :-(
-
mozna jsem to mel napsat hned v minulem dotazu
SATA nebo IDE? v pripade IDE, je na konci kabelu a naswitchovan na MASTER?
-