Re: Bios is not supported.
Citace:
Původně odeslal
h4ck1
Zdravím. Rozhodl jsem se přehrát bios na desce PCCHIPS M848A. Zjistil jsem, že je to AMI, tak jsem si stáhl wsfi203.exe a bios: CheepoBios 127 beta for L7S7A2, který jsem našel
zde. Po záloze starého a flashu nového biosu se povedl a hned po restartu se mě místo procesoru AMD Athlon XP 1700+ (Thoroughbred) objevilo 2400+. Spustil jsem si Half-life 2 a začal hrát (zkoušel jsem i spore, které šlo předtím v pohodě). Po chvíli zmodrala obrazovka, tak jsem restartoval pc. Zkoušel jsem flashnout zpět zálohu biosu, ale napsalo mě to BIOS not supported.
Co se s tím dá dělat? Prosím o radu.
Zdá se, že update biosu na "cheepo" se povedl. To, že hlásíš samovolnou změnu z 1700+ na 2400+ (1466MHz vs. 2000 MHz) je divné. Jestli ale skutečně jedeš na 2400+, tak to může být důvod nestability ve hrách.
Pro upřesnení problému stability systému dej vědět:
Je 1700+ originál frekvence procesoru?
Jakou fsb máš nastavenu v biosu a při jaké voltáži.
Jestli se chceš vrátit k originál biosu, tak si ho stáhni na stránkých výrobce, je možné, že záloha nebyla provedena úspěšně. Osobně jsem s tím nikdy neměl problém.
mozna by pomohlo vytahnout baterku z desky anebo se podivat na nastaveni CPU jestli se ti nastavil jako 2400 tak se asi prehriva.popripade zkus bios nastavit jako default
Ten procesor jsem si koupil v bazaru. Jakmile jsem ho dal do pc, tak se nahlásil jako 1700+. Tady jsou informace o procesoru:
http://img395.imageshack.us/img395/981/abcra4.jpg
Bios jsem už zkoušel dát jako Fail safe nebo jako Optimal, ale nic z toho nepomohlo. Ještě zkusím vytáhnout baterku. Jak dlouho by měla být vytažená?
Teploty jsou tady, nezdá se mě, že by se přehříval:
http://imgs.sk/images/teplotyJPG-52725.jpg
EDIT: Jo a proč nevidím všechny témata?
staci chvilka nebo je na desce reset jumper
EDIT nevidis je protoze mas asi nastavene ze chces vydet jen prispevky za urcite obdobi
Ten reset jumper už jsem zkoušel a pořád to nejde.
EDIT: Tak jsem vytáhl baterku a chvilí počkal, po zapnutí to chtělo obnovit nastavení na default, tak jsem obnovil. Pořád je to 2400+.
a jses si jistej ze cpu je 1700?je to na nem napsane.jinak uz opravdu nevim co udelat a tak dam prostor zkusenejsim
Vyřešeno. Je to určitě 1700+. Stáhl sem si bios a flash utility ze stránek výrobce a funguje to, jako předtím. Díky všem za pomoc. ;)
Re: PCCHIPS M848A Bios is not supported.
h4ck1:
Z toho co jsi uvedl a co ukazuje CPU-Z je to 2400+ (15x133=1995MHz).
Po prvním spuštění s originál biosem se ti nastaví FSB na 100MHz, pak je výsledná frekvevce 15x100=1500 MHz, což je přibližně 1700+. To odhaduju ukáže i CPU-Z.
To že ti 2400+ nejede korektně může mít více příčin (grafická karta, zdroj, "kvalita desky" samotná). Jedná z nich může být např. i dost vysoká teplota 65C (při hraní jistě vyšší).
Viděl bych to podobně jako daso, tahleta deska má nějakej failsafe režim a ten když je aktivní, tak to v biosu může ukazovat kdeco a přitom jede na 100MHz. Cheepo tenhle režim nemá a proto nastaví default procesoru, což je 133MHz.