starší grafárna + nové LCD - problém s rozlišením
Zdar,
mám starší grafárnu ATI Radeon 9000 Pro (cca 4-5 let) a chtěl bych k ní koupit širokoúhlý LCD 22''. Tyto LCD mají nativně rozlišení 1680x1050 pix., ale pokud se podívám do nastavení karty ve win, tak tohle tam nenabízí. Má sice tam třeba 1600x1200, 1920x1080 i víc, ale to pro tu 22'' ne. Aktuálně je připojená 19'' CRT monitor.
Co s tím, bude to nějak rozumně chodit?
Re: starší grafárna + nové LCD - problém s rozlišením
mozna je to zpusobene jen tim, ze nabizi pouze aktualne dostupna rozliseni pro dany monitor (detekovan pres Vesa DDC).
Nainstalovat omega drivery, ty přidávaly některá rozlišení.
Staci pripojit LCD pres DVI a rozliseni naskoci. I pres DSUB by to nemel byt problem, to rozliseni se tam objevi.
edit: stacilo se podivat o par postu nize ...
Citace:
Původně odeslal
PetrT
Staci pripojit LCD pres DVI a rozliseni naskoci. I pres DSUB by to nemel byt problem, to rozliseni se tam objevi.
edit: stacilo se podivat o par postu nize
...
Poctivě jsem na to předtím koukal, ale jednoznačnou odpověď (pro mě) jsem z toho nedostal:-)
Jinak díky za info, jdu do toho a běda jestli mi to nebude chodit :-) :-)
Ono to rozlišení tam bude, spíš je otázka jestli to pojede alespoň trochu. Podle mě to bude na hraně a leda tak na 2D a i to bude asi pomalé. Zkus si dát nejpodobnější rozlišení k těm 1680x1050 co Ti teď zvládne monitor. Třeba 1440x900 i za cenu, že to bude třeba jen na 60Hz, chvíli to vydržíš. A pak si zkus něco zahrát, kouknout se na internet. Možná zjistíš, že to s tím monitorem na tuhle kartu není zas až tak dobrý nápad.
To je joke a nebo to myslis vazne? Ta karta ma 64MB pameti, takze pozadovane rozliseni zvladne levou zadni.
Mam taky dojem ze hafca odkazoval na graficky vykon tejto karty v hrach, ktory je jednoznacne nedostacujuci. Ale na to pride asi kazdy, ked si porovna to rozlisenie LCD a grafiku.
Citace:
Původně odeslal
PetrT
To je joke a nebo to myslis vazne? Ta karta ma 64MB pameti, takze pozadovane rozliseni zvladne levou zadni.
Musíš pořádně číst! Psal jsem, že to bude pomalé, ne že to ta karta nezvládne. Navíc, většina takových karet má problémy s kvalitou obrazu při takovém rozlišení. Čím větší rozlišení, tím horší obraz.
Takže ještě jednou, pojede to, ale podle mě to k ničemu nebude.
Já teda nevim, ale ani už skoro muzeální Ati Rage Pro nemá problém s 1920x1200, takže tohle by mělo bejt v pohodě ;).
Jak pise Peca, ta karta 2D proste musi utahnout bez problemu. A dohadovat se u ATI, ze bude obraz mizerny je taky out.
UnderT:
Citace:
Původně odeslal hafca
Podle mě to bude na hraně a leda tak na 2D a i to bude asi pomalé
Z toho ctu ze se bavime o 2D (tj. Windows). O 3D ve hrach me ani nenapadlo mluvit, protoze snad kazdy musi chapat, ze ta karta je out.
Má dokonce 128MB :-)))
Ale na dnešní hry už to není, ono když už jsem to kupoval, tak byla lepší Ati 9600 nebo 9800. I ten komp je celej starej... ale to je jasný.