Intel Atom a mini notebooky
Ahoj,
zajímal by mě výkon Atomu v těchto noteboocích(Asus EEE 1000, 901, F-S Amilo mini, Ui3520 Acer Aspire One, MSI Wind U100, Mivvy M310, Lenovo IdeaPad S10 atp.) srovnatelně třeba s Intelskou P-4. Vyrojilo se jich spousta, liší se jen krabicí či klávesnicí a podle testů např. v Computeru jsou výkonově skoro shodné (krom nějakých vychytávek v softu pro úsporu či v konektorech).
Děkuji
Re: Intel Atom a mini notebooky
Citace:
Původně odeslal
Jaro Benes
Ahoj,
zajímal by mě výkon Atomu v těchto noteboocích(Asus EEE 1000, 901, F-S Amilo mini, Ui3520 Acer Aspire One, MSI Wind U100, Mivvy M310, Lenovo IdeaPad S10 atp.) srovnatelně třeba s Intelskou P-4. Vyrojilo se jich spousta, liší se jen krabicí či klávesnicí a podle testů např. v Computeru jsou výkonově skoro shodné (krom nějakých vychytávek v softu pro úsporu či v konektorech).
Děkuji
Stejny (podobny CPU), stejny chipsety = +- podobny vykon, nicmene na nejaky honeny benchmarku tyhle stroje nejsou, jde predevsim o mobilitu, dlouhou vydrz na baterie a funkcni vybaveni. Nic jineho se v tom hledat neda.
http://4um.overclocking.cz/showthread.php?t=70287 tady mas thread o vetsine mininotebooku, kde jsou odkazy na testy, preview, specificke vlastnosti atd..
Obenchamrkoval jsem si ho. A výkon bych přirovnal k P3 Tualatin 1,2ghz, nebo P4 2,2ghz.... zhruba tak.