Problém s posouvání oken (pomalé překreslování ) - XP s 790gx
Čus všeci. Potřeboval bych pomoct..
Nainstaloval jsem si na nový kompl ( AMD 4850e, Gigabyte 790gx, 4GB ram ) XPecka, ovladače ( z orig.cd i nejaktuálnější z netu ), mozilly, winampy, atd. a nemůžu se zbavit pocitu, že mi tam něco hapruje..
Když "uchopím" jakékoli okno ( jak windowsovský, tak třeba firefoxovský ) a melduju s ním ze strany na stranu, tak to zlobí a nechce se to zobrazovat "in time", prostě se to seká. Navíc se brutálně zvedá zatížení procesoru - i nad 50%...
Nastavení zobrazení ( cleartype, atd. ) mám úplně stejný, jak na starým kompu ( xp1700+, 1gb ram ), ale tam se nic podobnýho nedělo.. :o(
Zkoušel jsem hledat na netu, odinstaloval a znova nainstaloval jsem flash player jejich originálnímu "utilitkami" a pořád to stejný.. Dal jsem tam i nejnovější BIOS, kontroloval, jestli grafika "nehoří" a vše ok..
Pomůže mi někdo s tím, čím to může být zapříčiněno?
Re: Problém s posouvání oken (pomalé překreslování ) - XP s 790gx
Sniž o jeden stupeň úroveň HW akcelerace, je to nějakej bug v ovladačích. Řešilo se to tu nedávno u 780g.
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
Sniž o jeden stupeň úroveň HW akcelerace, je to nějakej bug v ovladačích. Řešilo se to tu nedávno u 780g.
Díky za doporučení. Vyzkoušeno, bohužel ještě s horším efektem.. :(
Navíc Catalyst Control Center píše, že s tímto nemůže pracovat..
Ještě přemýšlím, že bych tam zkusil dát nějaký alternativní drivery pro grafiku..hm? Nevíš a nějakých?
zkusl bych jiny ovladace na desku.
Citace:
Původně odeslal
Euphon1c
zkusl bych jiny ovladace na desku.
Vyzkoušeno a efekt bohužel opět žádný...
Vypadá to, že mejsem jedinej, kdo má tenhle problem, viz.
http://forums.amd.com/game/messagevi...VIEWTMP=Linear
( 780G )...
Koukal jsem na ten odkazovany topic a tam si stezujou hlavne na pomale scrolovani ve Firefoxu a IE + projevuje se to na XP (na Viste ne).
No, ja tu mam sice Linux a problemy ve 2D nepozoruji ale schvalne jsem si zkusil otevrit to http://forums.amd.com/game/messagevi...VIEWTMP=Linear ve vice browserech a scrollovat jako dabel :) (kolecko nahoru/dolu).
Firefox 2.0.17:
- scrolovani celkem pomale, da se docilit stavu kdy stranka lita nahoru/dolu jeste nekolik sekund pote co jsem prestal trapit kolecko na mysi
Kazehakase 0.5.5 (pouziva rendrovaci jadro z Firefoxu):
- uplne to same
Opera 9.60:
- velmi rychle, zadne zpomaleni nepozoruji - stavu aby stranka scrolovala i po skonceni toceni koleckem se mi nepodarilo dosahnout :)
Takze doporucuji zkusit Operu .)