Projektor na doma a na filmy only
Uvažuju, že bych do pokoje pořídil na filmy projektor, protože mi z postele má 21" začíná připadat malá. Mám s projektory prd zkušenosti, proto jsem se chtěl zeptat zkušenějších na rady...
- Projektor by měl být umístěný cca 4 m od projekční plochy, počítám se širokoúhlým obrazem cca 1 m na výšku
- Můžu to pustit přímo na bílou zeď, nebo to bude hnus? Nechce se mi dávat plátno natvrdo (ošklivé), nechce se mi ho stahovat (nechci lézt ke stropu a ani aby se mi tu houpal nějaký provázek) a elektrický jsou drahý
- Mám žaluzie + závěsy, takže zatmění relativně dobré
- LCD nebo DLP?
- Co by měl projektor parametrově splňovat? Chci to jenom na filmy, a k tomu se dostanu třeba jednou za týden, takže hledám co nejlevnější, co nejmíň problematický řešení. Krmit to budu asi notebookem.
Předem díky
Re: Projektor na doma a na filmy only
Otazka zni, kolik do toho chces vrazit. Kamarad ma Epson EMP-TW680 a musim konstatovat, ze pokoukanicko je to moc pekne. Sam mam na nej nyni zalusk. Nic lepsiho v pomeru vykon/cena se asi nenajde, taky je to snad nejlevnejsi 720p projektor.
Da se koukat i bezne na zed, ale predpokladam, ze s platnem to bude zase o necem jinem, ovsem nevidel jsem.
Hlavni je ale tma. Nepocitej, ze to budes moct pouzivat za slunecneho dne bez zatemneni. Takze bud vecer, ci nejake zaluzie, zavesy, apod.
Ted Epson predstavil i FullHD :drool: ale ten uz je cennove zase trosku vejs.