10/08 velký notebookový disk 7200ot
Přestává mi stačit velikost a rychlost disku v NTB (Thinkpad T43p), proto se poohlížím po novém kousku.
Pročetl jsem recenzi na tom´s hardware, dále probrouzdal http://www.storagereview.com/.
Dle testů mi nejlépe vychází Seagate Momentus 7200.3 ST9320421ASG - 320GB.
Dále by mne zajímal praktický význam free-fall senzorů, zda-li disky opravdu mají vyšší životnost a vyplatí se za příplatek(v případě toho seaagete je to cca. 350Kč čili pětina navíc)?
No a až se bude schylovat k nákupu, kde levně a dobře nakoupit výše zmíněné?
Předem díky za odpovědi, ideálně na základě vlastních zkušeností:)
Re: 10/08 velký notebookový disk 7200ot
Vcera jsen presel na WD Scorpio Black 320GB 7,2krpm, 16MB(BEKT) a rozdil oproti WD 5,4krpm je opravdu markantni. Mohu jedine doporucit. Seek neslysim, ale disk je trosku hlucnejsi, nastesti T6x rada ma misto pro disk vypleneno nejakou specialni hmotou takze je to opravdu v pohode. Navic za 2k neni co resit..
S nazorom na WD musim iba suhlasit. Pred nedavnom som prechadzal z 5400rpm disku na 7200-vku. Kupil som WD3200BJKT - ma "navyse" tusim free-fall senzor. Rozdiel v rychlosti je skutocne poznat. System startuje o nieco rychlejsie a aj odozva v spustani aplikacii je lepsia. Hlucnost nie je velka - skor ten disk akoby "sumi". Teplota je uplne v pohode - pri beznej praci cca 37 stupnov.
Mala ukazka "vykonu":
http://img18.imagevenue.com/loc777/t..._122_777lo.jpg
Díky za reakce. Ten WD byl v tom testu u Toma jako druhý, avšak plně srovnatelný se Seagete:) Bohužel jsem nikde nenašel srovnání hlučnosti disků, ale pokud to bude tišší než větrák CPU a GPU, budu spokojený. Nu uvidíme, zkusím ještě pohledat, zatím to vydržím než najdu opravdu ten "top". Jak jsou ty disky na tom se spotřebou?
Citace:
Původně odeslal
berraneck
Díky za reakce. Ten WD byl v tom testu u Toma jako druhý, avšak plně srovnatelný se Seagete:) Bohužel jsem nikde nenašel srovnání hlučnosti disků, ale pokud to bude tišší než větrák CPU a GPU, budu spokojený. Nu uvidíme, zkusím ještě pohledat, zatím to vydržím než najdu opravdu ten "top". Jak jsou ty disky na tom se spotřebou?
Je to v tom testu na toms hardware, WD co se tyce spotreby je natom v tom testu myslim nejlip(nebo hodne dobre), jinak moje T61 bez porad pasivne takze pokud ti bezi cpu a gpu fan tak si troufam rict ze ten disk proste neuslysis.
Ve tvem pripade bude asi free-fall senzor zbytecnosti, protoze IBM ma svuj senzor zvlast. Zajimave by ale bylo otestovat, jak budou tyhle dva senzory (v notebooku a v disku) soucasne fungovat ;-)
Docela by mne zajimala hlucnost Seagate. Kdysi jsem mel 40 gb Momentus a musel jsem ho vymenit. Ten chroupavy zvuk u seeku se nedal poslouchat.
Od te doby mi nesmi Momentus do bedny. Ale tady se zda, ze je to nej hdd v kategorii 2.5 -7200 rpm.
Pokud nekdo ma ten M 7200.3, prosim napiste hlucnost idle, seek.
Diky