a opat pukajuce creativky
#### sorry ze tuto temu otvaram znova ale , neverim ze sa za tie roky nenasiel sposob ako pomoct mimo reinstalcie systemu#####
Gigabyte M56S-S3 nForce 560 - problemy so zvukom
od sateg Pi Okt 17, 2008 5:23 am
Zdravim vas
Uz nejaku tu dobu mam nasledujucu zostavu
Doska Gigabyte M56S-S3 nForce 560
Procesor Atlon X2 5.6
Pamet 4gb ram
System Windows XP SP2
a mam problemy so zvukovymi kartami Sound blaster AUDIGY 1024 ale aj sound blaster live 5.1
Zvacsa pri hrach mi velmi neprijemne puka zvuk alebo skor take chrcanie, je to velmi neprijemne, robi to z casu na cas aj vo filmoch a neviem si s tym rady. Mam dva pocitace s rovnakou doskou a ani jednej nefuguje zvukovka creative dobre. Skusal som zmenit drivery na dosku aj na zvukovky, dokonca som ugradol aj bios dosky a nepomohlo
Samozrejme integrovana zvukovka na obcoh doskach funguje dobre ( ale ten zvuk je strasnyyy co sa kvality tyka)
Na predchadzajucich PC zvukovky isli dobre (reproduktory som nemenil)
Co mam robit , lebo chyba musi byt v doske (( , mam risknut a kupit X-FI ? alebo externu zvukovku (do usb x-fi len sa bojim ze mi bude pri hrach velmi vytazovat CPU)?...len sa bojim ze budem musiet vymenit dosku...zvuk z integraca je pre mna neakceptovatelny
Prosim poradte
Poznamka, cital som si tuto diskusiu, ja len ze ci sa za tie roky nenasiel sposob ako to urobit bez reinstlaacie windows :(
Inak v biose mam pri ACPI suspend type volby S3(STR) a S1(POS) ktore je spravne ???
dakujem
Re: a opat pukajuce creativky
Uz jsem to napsal, admin nas pozene, ze mu prasime tema...
Jeste jednou:
n-Force a AMD (ne vzdy, ale temer vzdy) nemaji rady Creative a naopak.
Herni zvukovka do USB2 je reseni velmi dobre a vytizeni CPU vzroste jen o procenta. Pro profess. zvukovku je to dokonce reseni temer jedine (pro Visty navic bez problemovych driveru PCI, PCIe). Drivery pro Creative dosahly nebyvale stability, az na bug KB936225, puvodne pro Visty (od velkeho bratra). Ten je nyni i pro WIN XP 2+3 (prepisuje ctaud2k.sys). Zpusobuje vady pri komprimovanem signalu (typu ac3, DTS), praskani, vynechava zvuk.
---
a dodam - SBLive! uz nebude mit jakykoliv fix, po takove dobe konecne firma oznamila, ze s podporou driveru konci definitivne (staly nekdy za houby, ale byly a nekomu fungovaly).
ACPI suspend jak SBLive, tak WIN XP SP2 neumi resit. DOSove drivery pro SBLive! a castecne pro Audigy 1 a 2 neumi probudit system WIN XP k cinnosti. (existuje celkem 14 fixu ofic. od Microsoftu, tak Creative - resume: doporuceno nezavadet setrici rezimy pro tyto karty a system dohromady vubec)
Souvisi s tim uzce IOAPIC, tabulka ma 24 64-bit registru. Kazdy z registru ma na MoBo s pevne stanovenymi "draty". High a low byte nacita BIOS i pri non APIC systemech, prirazuje znovu jiz jednou nactena preruseni. Tohle SBLive! nikdy nedokazalo vyresit a zustal nenacteny driver v systemu, kde byl rozpoznan hardware.
Problem se zmensil az u Audigy 2 a 2ZS, ktery jiz DOS drivery neobsahoval.