Re: Podvozek pod Intel E5200
Měl jsem podobný požadavky jako ty a nakonec jsem koupil desku ASRock P45R2000-WIFI S775. Cena kolem 1500Kč je na desku s chipsetem iP45 bezkonkurenční. Má i pár příjemných maličkostí jako je integrovaná wifi karta a 2x lan. Na druhou stranu má i pár much, třeba nepovedený layout a nechota pracovat s některými paměťovými moduly, ale to spraví nový BIOS. Já sám používám desku asi měsíc s procesorem intel E5200, koupě zatím nelituju, vše funguje jak má. OC jsem nezkoušel, a do počítače moc nesahám, takže mě horší layout netrápí. Moje priorita byla tichý a stabilní počítač, což se mi s touto deskou podařilo. Obsáhlou recenzi najdeš na Tomshardware.
gigabyte treba P35ds3r a nebo podobnou. pokud mas vic penez tak Asus p5q pro :) k tomu bud 2600xt a nebo jak jini doporucovali tak 3650ku :
Tyhlety klasiky jako P5Q nebo ty Gigabytky znám, ale imho jsou dost drahý a právě cena kvalitních desek je důvod proč jsem se zatím Intel řešení vyhejbal, protože to prostě vyšlo jako celek draho. Myslel sem si, že to je prostě tím, že Intel chipsety jsou drahý nebo potřebujou složitou a drahou desku, ale ten Asrock dokazuje, že to jde i jinak. Takže to vidím na Asrock a k němu nějakej pasivně chlazenej Radeon 3450.
Osobně jsem si koupil EP31-DS3L.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=57275
je pravda ze stoji 1900 ale zas byl sem s ni krom taktovani nadmiru spokojen. oproti deskam od msi a tak. nyni jiz zasadne poiuze gigabyte a ASUS
Jo, to je asi fajn deska, ale jednak skoro 500kč rozdíl už je dost a druhak výbavou se na Asrock nechytá. Poslední dobou jsem stavěl počítače prakticky výhradně na deskách Gigabyte, ale teď zkusím změnu:). (o MSI ani nemluv, horší desky jsem snad nepotkal)
tak pak napis zkusenosti a srovnej s gigabyte . ze bych o nic htaky zkusil uvazovat