Problém s MS Outlook - zprávy!!
Tak se mi objevil takovy nemily problem... :mad:
V PC pouzivam obyc Outlook od Microsoftu (mam Win XP). Vsechny mozne zpravy (Dorucene,Odeslane,Koncepty,atd.) se defaultne ukladaji do slozky Identities (C:\Documents and Settings\?uživatel?\Local Settings\Data aplikací\Identities\{9A01FAD6-A04A-4005-B7C1-61FB46588BE9}\Microsoft\Outlook Express).
Vzdy, kdyz jsem reinstaloval PC a podobne, tak jsem si tyhle Outlook soubory,formatu ".dbx" ulozil treba na flash disk a po ciste instalaci systemu a nastaveni Outlooku jsem to zase vlozil do teto slozky (viz. vyse) a vsechny maily jsem zase mel. Jenze ted nastal problem...
Cas od casu mi Outlook nabidne kompresi vsech mailu. Tu jsem vzdy provedl a vse slapalo jak melo, maily jsem stale videl. Nyni ale po teto kompresi jsem zapnul Outlook a vsechny maily jsou pryc (Dorucene,Odeslane,atd.),proste tam nic nezustalo. Koukl jsem se tedy do slozky Identities (viz. vyse) a tam vidim soubory ".dbx", ktere tam spravne maji byt a jejich velikosti jsou "Dorucene" - cca 150MB, "Odeslane" - take cca 150MB, cili v tom jsou ty moje maily ktere nyni ale bohuzel nevidim. A pokazde kdyz zapnu Outlook, tak mi to nepracuje s temito slozkami, ale udelaji se nove, napr. "Dourucena posta (1).dbx"...
Nevi nekdo cim to muze byt ze to nepracuje prave s temi slozkami ve kterych mam sve maily? Diky
Jeste me ted napadl nejaky vir, tak zkusim project PC a uvidim...Ale je to stejne zvlastni.
Re: Problém s MS Outlook - zprávy!!
a) Nie je to Outlook, ale Outlook Express - to su dve uplne odlisne veci, ktore nemaju (okrem nazvu) vobec nic spolocne a funguju uplne inak
b) Na obnovu (a pod.) tych suborov existuje milion programov
c) Nepouzivaj to, nainstaluj si napr. Thunderbird
No jo,ja samozrejme vim ze je to Outlook Express,ale psal jsem jen Outlook,abych to zkratil.
Taky vim ze existuje mnoho programu na obnovu a mnoho lepsich emailovych klientu,protoze Outlook Express neni zadna klasa,ale jsem na nej dlouho zvykly a popravde,staci mi...
EDIT: Tak musim zmenit nazor. Podival jsem se poradne na ten Thunderbird a opravdu to nevypada zle...
Jen se zeptam,je potom nejaka moznost do Thunderbirdu nahazet vsechny ty emaily co jsem mel v tom Outlook Expressu? Mam napr. ty doruceny maily v jednom souboru ve formatu ".dbx", tak jestli by si s tim Thunderbird nejak poradil. Diky
Thunderbird, by ich mal nacitat a ak nie, tak skus toto alebo toto.
No tak jsem neco malo zkousel,ale zatim bez uspechu... :(
OE a ani Thunderbird nevidi ty emaily co v tech slozkach jsou.Nekde jsem o tom cet na netu,ze to nekomu take delalo,ale kloudne vysvetleni a odpoved jsem nenasel.Tech emailu tam mam celkem dost a dulezitych,ale jak prijate,tak odeslane nemaji vice jak 160MB,coz by zase tak hodne byt nemelo.Tak v cem muze byt problem.
Thunderbird se vzdycky tvari ze neco prevadi,ale ve vysledku stejne nic neni videt.
EDIT: Tak jsem zkousel vse mozne a nikde ty maily otevrit nemuzu...By me zajimalo jak se mohli takhle z niceho nic ty dbx soubory poskodit.Zkousel jsem jeste program (bohuzel placeny) DiskInternals Mail Recovery,ale ten mi otevrel pouze Dorucene zpravy a jeste pouze 23 mailu,coz je zalostne malo...