Má tu někdo zkušenost s nakupováním na Amazonu? Můžu tam objednávat s českou adresou (sorry, nemám teď čas na pročítání webu). Mají tam teď hezkou akci na sluchátka Beyerdynamic: http://www.amazon.com/s/ref=nb_ss_gw...ynamic&x=0&y=0
Printable View
Má tu někdo zkušenost s nakupováním na Amazonu? Můžu tam objednávat s českou adresou (sorry, nemám teď čas na pročítání webu). Mají tam teď hezkou akci na sluchátka Beyerdynamic: http://www.amazon.com/s/ref=nb_ss_gw...ynamic&x=0&y=0
Relativně bohatou. Originální CD si kupuji již jen a pouze z Amazonu :) (kvůli bohatému výběru a ceně).
Některé věci ale třeba Amazon moc posílat nechce (např. foto věci, těžší předměty). Bohužel to podobně vypadá i s těmi sluchátky, jedny jsem pokusně dal do košíku a píšou, že na českou adresu to nepošlou :( Zkus je najít na Amazon.co.uk (kurz libry taky není špatný, navíc žádné clo), případně eBay.
bezne od nich kupuju knizky - nikdy jsem nemel problem+dorucovani je prekvapive rychle
Já jsem kupoval pár věcí z amazon.co.uk, protože to vycházelo líp než z USA. Sice nechápu, proč nás stále s poštovným neřadí do EU, ale i tak to mnohokrát vychází levněji než u nás. A jak už psal Camaro_79, neplatí se žádné clo, což je docela výhoda.
...a teoreticky by měli být ochotnější posílat cennější věci v rámci Evropy. Na to je Amazon.com pes, ti třeba ony sluchadla, objektivy apod. neposílají.
Taky uvažuju o nákupu nějáké hudby, ale dá se tam platit jinak, než kreditkou? Mám obyčejnou kartu bez možnosti platby přes internet.
Základní amazony jsou .com, .co.uk a .de. Americký může být v mnoha věcech nejlevnější, ale většinu věcí sem taky nepošle (nebo draho), u UK je cena často asi vyšší, ale možnost doručení taky a z DE je možnost poslání sem nejlepší a ceny jak u čeho (pořád obvykle o dost levnější než tady).
Vždycky se vyplatí mrknout se na stejnou věc na všechny tři - cena stejné věci se může dost lišit a to přesto, že je to třeba od stejného krámu :) . To jako poslední, kdo to neví - přes amazon prodávají různé obchody, není to sám o sobě samostatný obchod. Pak taky klidně přijdou 3 věci ve třech balících, každý odjinud - důležité je, že poštovné se tím nemění :) .
Konečně jsem se rozhoupal objednat něco na amazonu.co.uk.
Překvapilo mě, že při zadávání údajů k platební kartě nechtěli žádný kód, jen číslo karty. Objednávku jsem dokončil - přišel mi e-mail s automatickým potvrzením a poděkováním. Platba ale zatím nebyla stržena z účtu, jak jsem zvyklý odjinud (používám spořku - embosovanou Visu, každá internetová platba se v servisu 24 ihned objeví mezi nezaúčtovanými platbami). Nejsem si teď tedy jistý, jestli platbu strhnou později, nebo jestli mám považovat nákup za neúspěšný ???
Kankal: Ta platba se projeví na účtu později. Ale objeví se :).
diky, zarazilo mě, že chtějí pouze číslo karty, přišlo mi to trochu nezvyklé. Většinou platím paypalem, přímé platby kartou na internetu moc nevedu a když už, vždy jsem zadával další kód (cvv).