Router SMC7008 - Vista problem
Zdraviim,
nevim jestli se tady muj problem uz resil. (Jenom jsem toto vlakno rychle procetl) Provozuju doma malou sit. Muj PC jede na vistach, druhy PC jede na XPckach a na notesu jsou taky XPcka. Jako router pouzivam SMC 7008 ABR Barricade. Pripojen k netu jsem pres wifi Ovislink AirLive WL-5460AP. Pocitace jsou pripojeny do routeru kabelem. (doma nepozivam zadnou wifinu).
A ted k memu problemu.
Pokazde kdyz chci delat neco se siti u sebe ve vistach (treba jenom chci vlezt do slozky "Sit") a taky pri kazdem zapnuti a vypnuti pocitace se mi restartuje router a to spusobi docasne odpojeni ostatni dvou pocitacu od netu. Je to sice jenom chvilku ale prece jenom to nepotesi, zvlast ty ostatni dva delaji neco na netu.
Neporadil by mi tu nekdo?
Re: Windows Vista - tipy,triky
No to je hodně podivné. Každopádně ještě pár věcí. Psal jsi, že se k netu připojuješ přes WiFi APčko. Je na něm spuštěný DHCP server nebo je to čistě AP s pevně nastavenou IP, které dále posílá data na router? Jak je to s tím SMC routerem? Ten slouží jako DHCP?
Vím, že nějaké problému může ve Vistách dělat zjišťování topologie sítě, ale že by restartovalo router se mi nezdá. Navíc by se totéž nedělo při zapínání a vypínání PC.
Možná bych zkusil nastavit následující, ale nevím, jestli to to APčko umí. WiFi AP nastav jako DHCP (WISP mod), tzn. že bude routovat. Na tom SMC routeru pak DHCP můžeš vypnout (pokud to jde, mělo by stačit nastavit volnou pevnou IP z rozmezí, které nastavíš na APčku) a měl by sloužit jenom jako switch. Pokud to bude ok, tak bude problém v routeru (SMC rády odchází), pokud to ok nebude, tak bude chyba někde jinde.
Router urcite neodesel. Visty mam teprve chvilku, pred tim jsem mel XPcka. Jinak DHCP server mi dela ten router, ten ovislink jenom prevadi data z anteny do UTP kabelu.
A jak rikam router se mi restartuje pokazde kdyz neco delam se siti. Kdyz to zjostuje topologii site, dokonce i kdyz vlezu do svoji slozky "Public".
Re: Router SMC7008 - Vista problem
Neexistuje pro ten router nějakej novější nebo alternativní firmware?
Re: Router SMC7008 - Vista problem
Těžko říct. SMC routery si někdy dělají, co se jim zachce. Mám doma SMC7004VBR, kterého sem tam popadne amok a dělá psí kusy. Proto jsem ti psal, abys zkusil nastavit jako DHCP server to APčko a router dát jenom jako switch.