Radeon9000 + Samsung 2253BW pres DVI
Ahoj, koupil jsem si novy 22" monitor ke svemu obstarsimu stroji a narazil jsem na jednu nejasnost. Kdyz mam monitor pripojeny pres DVI, tak se mi obraz ukaze az ve Windows, tzn. ze nejake nastavovani v BIOSu, pripadne instalace Windows z CD je nemozna. Kdyz to pripojim pres RGB, tak je obraz videt okamzite po startu - POST a tak dale... Nechapu jaky je v tom rozdil. Jako by se DVI zaplo az spolecne s Windows... Diky za radu...
Re: Radeon9000 + Samsung 2253BW pres DVI
Zřejmě grafika bere jako primární displej VGA, ke změně tedy dojde až po načtení driverů ve Win.
Jinak ten monitor nemá VGA vstup?
Imho by to bylo řešitelné nějakým upgradem BIOSu grafiky, ale 1. bůh ví, jestli něco takového seženeš, 2. bůh ví, jestli to pomůže.
Co upgrade na něco modernějšího než R9000? Bude ti stačit pár stovek a určitě si polepšíš.
Citace:
Původně odeslal
Marty
Zřejmě grafika bere jako primární displej VGA, ke změně tedy dojde až po načtení driverů ve Win.
Jinak ten monitor nemá VGA vstup?
Tim RGB jsem myslel prave VGA...
Prave, ze jsem taky premyslel o tom, ze to flashnu, ale zatim nevim cim...;-) Zkusim napsat vyrobci grafiky, treba ma nejaky novy firmware k dispozici... Jinak pro muj celeron je tahla grafika az az si myslim... :-D
Citace:
Původně odeslal
Waliz
Tim RGB jsem myslel prave VGA...
No a já jsem se ptal, jestli tvůj monitor nemá i VGA vstup. Pokud ano, tak bych pozdní nabíhání s DVI neřešil, protože až budš potřebovat do BIOSu nebo reinstalovat, tak to můžeš přepojit. A nebo připojit oboje najednou a dát prioritu DVI vstupu v nastavení monitoru.