Vodní chlazení - rozdíl teploty voda/CPU
Vím, že se to tu už kdesi řešilo, ale asi pro to nebyl vyhrazený thread. Dovoluji si proto založit nový.
Jaký máte blok + pastu + CPU a jak vám vychází rozdíl teploty CPU(jádro) a teploty vody?
Mám Cascade v poslední verzi a v idle to mám 8-9°C. V burnu 15-17°C.
Jak to vylepšit? Máte otestováno, jaký vliv má lapování IHS, použití lepší pasty (diskutovaná Coollaboratory ;D )?
Re: Vodní chlazení - rozdíl teploty voda/CPU
Promiň možná OT ale zkoušel si třeba jiné chladící medium:)např plně sintetický olej...nějaký hodně řídký,myslím že jeho tepelná vodivost by měla být o mnoho lepší než u vody.
Citace:
Původně odeslal
Gestler
Promiň možná OT ale zkoušel si třeba jiné chladící medium:)např plně sintetický olej...nějaký hodně řídký,myslím že jeho tepelná vodivost by měla být o mnoho lepší než u vody.
Nadšenec do aut se pozná snadno ;-) test s olejem nechám na Tobě, až si pořídíš waterblok.
Nicméně já vidím ve svém případě spíš rezervu v přenosu tepla mezi CPU a blokem, než v chladícím médiu. Nicméně jako připomínka dobrá, ale jako pokus si to nechám spíš na později :)
Hned jak budu mít blok začnu pekelně testovat!!;) ještě si dovolím asi dost debilní dotaz..tu teplotu vody máš na mysli zřejmě na výstupu z WB?
Ono je celkem jedno kde to meri. Rozdily teplot mezi jednotlivymi castmi jsou v typickem okruhu maximalne 1-2stupne.
Citace:
Původně odeslal
Gestler
Mam pocit že syntetický bude lepší ;) K tematu myslim že voda oproti oleji vychází lépe co se vlastností týče viskozita atd..... a rozdil teplot hernajs já snad zas nasadim vodníka :)
Citace:
Původně odeslal
NeMeM9aA
Ono je celkem jedno kde to meri. Rozdily teplot mezi jednotlivymi castmi jsou v typickem okruhu maximalne 1-2stupne.
Sry ale to mi jako chceš říct že tvuj radiátor vyplivne vodu která jím proteče jen o 2° chladnější?
Ja to nemeril. Ale z vice nezavislych zdroju jsem toto vycetl. Za normalnich podminek je v okruhu celkem vysoky prutok, takze nemam duvod o teto informaci pochybovat.
Citace:
Původně odeslal
Marty
Vím, že se to tu už kdesi řešilo, ale asi pro to nebyl vyhrazený thread. Dovoluji si proto založit nový.
Jaký máte blok + pastu + CPU a jak vám vychází rozdíl teploty CPU(jádro) a teploty vody?
Mám Cascade v poslední verzi a v idle to mám 8-9°C. V burnu 15-17°C.
Jak to vylepšit? Máte otestováno, jaký vliv má lapování IHS, použití lepší pasty (diskutovaná Coollaboratory ;D )?
u me (c2q 9550@4.0G) je rozdil cca 15°C (35°C voda, 50°C cpu) v idle a 20°C v burnu ... a mam ThermalTake XWB-1 ale dost mozna spatne pridelanyho
To asi zcela jistě... :p
Jinak obecně teplota vody je všude v okruhu víceméně stejná, právě díky velkému průtoku. Přímo jsem to neměřil, ale můžu to nějak zkusit. Já to měřím v expanzce (kde jinde...?).