pomoc Realtek AC 97 AUDIO
Prosím o radu ohledně zvukovky Realtek AC 97 AUDIO
píše mi to po přidání hardware že toto zařízení nelze spustit (kod 10)
a když ho chci přidat tak u seznamu hardware je u té zvukovky vykřičník jsem jen blbý mrzák na invalidním vozíku a nezkušený a nemám moc peněz na opraváře tak se to snažím opravit sám ale se zvukovkou nehnu:sad: !prosím o radu
Re: pomoc Realtek AC 97 AUDIO
Citace:
Původně odeslal
pitrusJ
Prosím o radu ohledně zvukovky Realtek AC 97 AUDIO
píše mi to po přidání hardware že toto zařízení nelze spustit (kod 10)
a když ho chci přidat tak u seznamu hardware je u té zvukovky vykřičník jsem jen blbý mrzák na invalidním vozíku a nezkušený a nemám moc peněz na opraváře tak se to snažím opravit sám ale se zvukovkou nehnu:sad: !prosím o radu
veškerý HW se dneska přidává tak, že jej dáš do compu a po té co ti wokna dannou věc najdou, tak dáš storno, storno, storno, storno, atd.. na všechny okna co ti vyskakujou.
Pak vezmeš CD s ovladačema (případně exe soubor s ovladači který si stáhnul) a dáš spustit (instalovat) - instalátor by si měl zvukovku najít doplnik k ní správně ovladače a po restartu by mělo všechno jít !
To je ideální stav - pokud se něco posere nebo už jsi to posral tím žes začal jinak, je to (jak tu s oblibou většina píše) věštění z křištálové koule. A pokud otmu nehovíš, nic jiného ti nezbyde. - Spíš určitě pokud nechceš někomu něco platit - obvolej pár známých, určitě se někdo najde kdo tomu krapet více hoví než třeba ty...
Re: pomoc Realtek AC 97 AUDIO
Neni mozno zjistit, jaky OS a zda 32 bit. ci 64, ale to je ta povestna kristalova koule.
Pokud jde o WIN XP, pak pri event. "zuslechteni" na SP3 prestavaji pracovat temer vsechny zvuk.chipy, ktere jsme si nekdy zvykli take nazyvat zvukovkami.
Je jich cela rada, tebe bude zajimat jen
"Realtek AC'97 - Pocitace platformy x86: Alcxwdm.sys – verze 6.0.1.6242 nebo starsi".
Pokud jde opravdu o SP3 (SP2 to nadherne umi taky), je nutne ziskat nejnovejsi driver bud primo od vyrobce MoBo (to uz je nekdy problem), Realtek ale tyto drivery stale inovuje a ma jich zrejme dost.(pro vsechny OS, vcetne Unixu).
Microsoft se k tomu nezna, prestoze zavedl druhou verzi UAA driveru (Universal Audio Architecture), a to hned UAA2, mrcha jedna.
A oznamil, ze je zcela na jednotlivych vyrobcich, jak tento driver prinesou userum ... coz jsme pravdepodobne my.
P.S. U Microsoftu je tato lahudka da najit jen v MSDN, kompilovana a tedy neuzitecna. Realtek ji take nenabizi.
Tady se pise, co to je
Kód:
http://support.microsoft.com/kb/835221
a tady se to da stahnout ..... 50 MB !!!
Kód:
http://dlsvr01.asus.com/pub/ASUS/nb/A6T/UAA_XP_060612.zip
Microsoft UAA Bus Driver for HD Audio, neni podstatne, ze AC 97 codec by nemel mit nic spolecneho s HD Audiem. Proste ve Winech je.
Je to Asus, ale to je lhostejne. Samozrejme driver Realteku je nutnosti.
Visty jsem umyslne vynechal, to by bylo na dele.