DVB-T tuner / DVD-DivX player-burner / HDD recorder
Digitalizace nam postupuje milovimy kroky, analogova ct2 bude brzo minulosti..
Chtel bych to poresit, a protoze jsme asi posledni domacnost, co nema dvd player, napada me moznost poridit nejake kombo, co by melo dvb-t tuner, umelo to nahravat na hdd, vypalit ze zaznamu Dvd, umelo to prehravat DivX. Jako bonus bych uvital, kdyby to umelo hdmi, a u divx videa menit velikost titulku - podle vseho hroznej problem.
Problem je, ze nejsem schopen dohledat zarizeni, ktere by vyse zminene umelo. Nabidne nekdo tip na neco takoveho? (krome HTPC, ktere mam v planu stavet pozdeji ;)
Nebo to mam rovnou vzdat, a hledat ty zarizeni separe?
Co se tyce financni stranky veci, cena je samozrejme dulezita, a podle ni se na to muzu pripadne vyprdnout, a nez budu velkej a bohatej, zit s obyc set top boxem.
Zkratka musel bych si pripadny typ zarzizeni rozmyslet podle pomeru cena/vykon.
Re: DVB-T tuner / DVD-DivX player-burner / HDD recorder
Resim podobny problem a premyslim treba o tomhle:
Evolve HMC-73TVR
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=55713
Co se mi libi -
a) cena (s 500GB diskem se vejdu do 5000),
b)nemusim uz vypalovat DVD filmy, jenom spustim kopirovani na disk pres sit,
c) Moznost nahravani a timeshift.
Co se mi nelibi -
a)zadny interni tuner (na druhou stranu dvb-t box uz mam, a taky za tu cenu)
b) pouze cinch vstup, kdyby aspon s-video vstup (pak si ale reknu, ze na ty serialy mi to staci)
c) nikde zadna poradne recenze, jenom par nazoru v diskuzi.
d) evolve nazev (souvisi s bodem c)
Takze zatim cekam, ono taky do vanoc se podobnych pristroju vyroji asi vice...
2Ktk: Vybírám totéž, cenově se to pohybuje tak 6-7 tisíc za DVD rekordéry s HDD s kapacitou tak 160-250 GB (podle značky a dalších fičurek)... Bohužel svůj "seznam oblíbených" mám v práci, ale tuhle jsem narazil na něco celkem OK značky Sony s cenou cca 6500 nebo 7 tisíc...
Jinak ohledně toho nahrávání (pokud píšu blbost tak ať mi to někdo vyvrátí, ale takto mi to bylo sděleno), prý se pomalu nedá sehnat DVD rekordér s DVB-T tunerem, který by uměl nahrávat "něco jiného než na co se díváš", jinak řečeno, zřejmě všechny tyhle "sečkožnečkomlátičkopečky" mají ten interní tuner jen s možností jednoho kanálu současně a nikoliv dvou, jako některé stand-alone set-top boxy...
Pokud chceš použít DVD rekordér s pevným diskem zároveň jako set-top-box, tak je pravdou, že pak nahráváš jen to, na co se díváš.
Máš-li ale telku s vlastním tunerem, tak samo se díváš přes tuner TV a DVD-R si zaznamenává jiný pořad naladěný na svém tuneru.
Osobně jsem toto už vyřešil RDR-HXD790 s 160GB a teď řeším, kde seženu HW schopný vysílat kódy dle Philips Pronto, abych do něj dal větší disk.
celkem mne zaujala tato novinka:
http://www.alza.cz/emtec-movie-cube-...gb-d101619.htm
hlavne uz to ma v sobe digital i analog tuner.
Tak vam kluci dekuju, vypada to, ze to nejspis vyresim oddelene..
Kdybys jeste hledal, tak hledej dvoutunerove zarizeni , jinak to postrada smysl.