Více zvukových stop do AVI videa
Doufám, že se to tu již neřešilo, každopádně to nemohu najít.
Jedná se mi o to, že chci udělat multidub seriálu a mám následující problém.
Mám DVDripy ve kterých je CZ zvuk s framerate 25 snímků/sec a pak mám DVDripy s EN zvukem, ale ty mají 23 snímků/sec.
Mám stáhnutý AVImux gui, ale když přidám jeden zvuk do druhého dvdripu, tak se prostě obraz a zvuk rozchází.
Chtěl bych se tedy zeptat, zda někdo nemá s tímto zkušenosti. Nejlepší dle mého asi bude změnit framerate u jednoho zvukového souboru. Bohužel nevím jak na to.
Exprotovaný zvuk z AVI totiž nejde otevřit - hlásí mi to neopodporovaný kodek (je to nejspíš AC3 formát).
Re: Více zvukových stop do AVI videa
snimkovani u zvukovych souboru je blbost, zvuk se ti rozchazi proto, ze ty zvuky pochazi z jinych zdroju, ktere se trochu lisi. Ted jen zalezi jak se ti ten zvuk rozchazi, postupne nebo stale stejne zpozdeni?
S druhym problemem si poradi jednoduse funkce delay, s prvni si budes muset pohrat v nejakem strihovem programu.
P.S. s nejvetsi pravdepodobnosti na 99% to bude opravdu AC3 zvuk, takze pri vyberu strihoveh o prohramu se timto rid.
No já bych řekl, že to není blbost. Prostě ten zvuk z 23 snímkového videa se bude vždykcy předbíhat na 25 snímkovém videu.
Ty videa jsou kromě framerate totožné!
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
No já bych řekl, že to není blbost. Prostě ten zvuk z 23 snímkového videa se bude vždykcy předbíhat na 25 snímkovém videu.
Ty videa jsou kromě framerate totožné!
Je to blbost, pretoze v pripade, ze maju obe videa rovnaku dlzku a zvukove stopy tiez, nema sa co rozchadzat.
Kdybys to nepotreboval do avi, ale "stacila" by ti matroska, tak mkvmerge to umi. U audio stopy proste nastavis stretch by: 23976/25000 a je to.
Zvuk se skutecne muze rozchazet, protoze je beznou praxi, ze videa ktera se prevadi z NTSC se v PALu pusti myslim o 6% rychleji. Takze se kecinzere mrkni, zda jsou ty videa stejne dlouhe, pokud ne, budes muset pouzit nejaky nastroj, kterym jednu tu zvukovou stopu natahnes nebo zkratis (Sound Forge to umi urcite, mozna i free Audacity).
Verze s 25 snímky má 1:32:58
verze s 23 snímky má 1:36:57
takže předpokládám, že budu muset ten zvuk natáhnout a nebo naopak ten druhý zkrátit.
Jenže jak to mám udělat, když je to AC3, je na to nějaký utilita?
No, to by si musel tu AC3 dekodovat do peti Wavu, pak to napr. v soundforge zkratit/natahnout, upravit pitch (i kdyz ono se to moc neresi, viz tohle - zkuste si direct comparsion), a znovu zenkodovat do 5.1 AC3. Pokud to je stereo, tak by to bylo jednodussi.
Je to jen stereo :). Jedná se mi o seriál SG1 1. - 6. serie.
Existují buď DVDripy v CZ nebo EN, ale já chci multidub.
Našel jsem právě, že ten zvuk stačí dát do stopy ve video editoru a natáhnout na délku toho videa :)
No mohl jsi napsat aspon jmeno toho video editoru, kdyby to nekdo resil take ;)
To nevím, asi jakéhokoliv pokročilejšího (Premiere).
Stále však řeším to, jak převést .ac3 soubor do .wav, abych ho mohl např. v Adobe Auditon natáhnout na požadovanou délku.
Spojení obrazu a 2 zvuků provedu pomocí nandubu. Nebo pokud má někdo tip na něco lepšího...